09 Ekim 2019 06:29

Vapurda kadınları taciz eden şüpheli serbest bırakıldı

İstanbul’da Karaköy-Kadıköy vapurunda kadınları taciz eden ve şikayet üzerine gözaltına alınan Rıza E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Karaköy-Kadıköy vapurunda kadınları taciz eden ve “Israrlı cinsel taciz” suçlamasıyla gözaltına alınan Rıza E, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rıza E sorgusunda, olay günü alkollü olduğunu söyleyerek, “Alkollü iken elim ayağım kendiliğinden oynuyor. Olay günü bacağım kaşınmaya başladı, ben de kaşıdım” dedi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sorgusunu yaptığı Rıza E’yi, “Israrlı cinsel taciz” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

“ART NİYETİM YOKTUR”

Rıza E, “Sonra Karaköy-Kadıköy vapuruna binerek üst kata çıktım. Ben daha önce panik atak geçirmiştim. Alkollü iken elim ayağım kendiliğinden oynuyor. Olay günü bacağım kaşınmaya başladı, ben de kaşındım. Oradaki kişiler bana tepki gösterince alkolün de verdiği heyecanın etkisiyle olay yerinden ayrılıp vapurun lavabosuna gittim. Hatta montumu da orada unutmuşum. Kimseye karşı cinsel taciz eylemim olmadı. Art niyetim de yoktur” diyerek kendini savundu.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

2006 yılından 2012 yılına kadar psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Rıza E, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, tutuksuz yargılanmak istiyorum” dedi.  Mahkeme, şüpheliye yüklenen suçun “alt üst sınırını göz önüne alarak” tutuklama talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, şüphelinin yurt dışına çıkışını yasaklarken, haftada iki gün de polis merkezine giderek imza vermesine karar verdi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Operasyona karşı ortak çağrı: Dur demek bütün Türkiye halklarının görevidir

SONRAKİ HABER

Ataşehir Belediyesi işçileri: İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...