26 Eylül 2019 03:24

İklim aktivisti Greta Thunberg: Değişim isteseler de istemeseler de geliyor

İklim krizine karşı mücadelede öne çıkan iklim aktivisti Greta Thunberg, "Değişim isteseler de istemeseler de geliyor. Cuma günü sokaklarda görüşürüz" yanıtını verdi.

Greta Thunberg | Fotoğraf: Murat Kuseyri/Evrensel

Paylaş

İklim krizi ile ilgili Avrupa’da yükselen mücadelede öne çıkan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Twitter üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Thunberg sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İşte yine başlıyoruz. Fark etmiş olabilirsiniz ki benden nefret edenler hiç olmadıkları kadar aktifler. Benimle, görünüşümle, kıyafetlerimle, davranışlarımla ve farklılıklarımla alay ediyorlar. Akla gelebilecek her türlü yalanı ve komplo teorisini ürettiler" dedi.

"DEĞİŞİM İSTESELER DE İSTEMESELER DE GELİYOR"

"Farklı olmak hastalık değildir ve şu anda sahip olduğumuz en iyi bilim fikirler değil, olgulardır" diyen Thunberg, sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten yetişkinlerin bilime destek veren gençler ve çocuklar için iyi şeyler yapabilecekken neden onlarla alay ettiklerini anlamıyorum. Sanırım kendilerini tehdit edilmiş hissediyorlar. Ancak zamanınızı onlara dikkat ederek harcamayın. Dünya uyanıyor. Değişim isteseler de istemeseler de geliyor. Cuma günü sokaklarda görüşürüz"

İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, 23 Eylül'de İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında liderleri sert şekilde eleştirmiş, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Bu ne cesaret" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Honduras arasında ‘mülteci iadesi’ anlaşması imzalandı

SONRAKİ HABER

Nevşehir'de kadın cinayeti: Evinde uyurken bıçaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...