On binlerce EYT'li Maltepe mitinginde: EYT burada, devlet nerede!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taleplerinin yerine getirilmesi ve Meclisten yasa çıkarılması için düzenledikleri Maltepe mitinginde buluştu.

17 Mart 2019 05:33
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2019 16:38
Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) on binlerce emekçi yurdun dört bir yanından İstanbul’a gelerek Maltepe mitinginde buluştu. Sendikaların ve siyasi partilerin de destek verdiği EYT’liler “800 lira ile sen geçin”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” sloganlarıyla Hükümete tepki gösterdi. EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Sözümüze karşı azar işitiyoruz, yük olarak görünüyoruz. Bir emeklerimizin karşılığını hakkımızı istiyoruz” dedi.

EYT’liler 81 ilin tamamında örgütlenerek Maltepe miting alanına akın etti. ‘İstanbul Buluşması' adı altında yapılan EYT mitingine CHP, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, ESP, EHP, İyi Parti, Birleşik Metal-İş, Petrol-İş, DERİTEKS başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti, sendika ve kitle örgütü üye ve yöneticisi destek verdi.

EYT'liler “Asıl beka EYT”, “800 lira ile sen geçin”, “1999 öncesi haklarımızı istiyoruz”, “Boş laflara karnımız tok”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz”, “EYT kaynak, kaynak aldığınız maaşlar” dövizleri taşıdı. TRT'ye ise “EYT burada TRT nerede” sloganlarıyla tepki gösterildi.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel, “Emeğin emekçinin hakkını savunmak için buradasınız. 31 Mart’tan önce cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkacak olsa bile sonrasında çocuklarımızın 65 yasında emekli olması var” dedi.

Pek çok farklı ilden otobüslerle miting alanına gelen yurttaşlar, sık sık "EYT burada, devlet nerede", "Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a, çısın artık bu yasa" sloganlarını attı.

‘EMEKLİ OLMADAN ÖLMEK YOK’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (EYTSYDD) çağrısıyla gerçekleştirilen mitingde dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak konuştu. Özüpak, “Asıl olan buradakilerdir, gelemeyenlerdir. Emekli olmadan ölmek yok. İl il dolaşarak toplantılar yaptık. Büyük çabalar sarf ettik. Nihayet bugün kocaman bir aile olarak bir aradayız. Dün birbirinden ayrı tuğlayken bugün bir kale gibi ayaktayız. Çocuğumuzun nafakasından artırdık. Bugüne kadar olduğu gibi şimdi de veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Feryatlarımız ayyuka çıktı. Sözümüze karşı azar işitmek, yük olarak görünmek cabası” dedi.

‘EVİMİZİN BEKASI NE OLACAK’

Özüpak, “Müjdenin gelmesini bekliyoruz. Başkalarının haklarını ihlal etmek, çıkar peşinde koşmak gibi gayemiz olmadı. Emeğimizin davasını savunmak boynumuzun borcudur. İş imkanı bulamayanlar, ter döken, hizmet eden işçiler buradadır. Çocuklarının büyüdüğüne şahit olamayan, seçimden seçime akla gelendir. Sözün özü üreten emek veren hep bizdik, evinin bekasını sağlayamayan intiharın eşiğinde olan arkadaşlarımız var. Bizim 38 yasında emeklilik gibi bir hedefimiz yoktur. Sadece bir yasanın geriye işletilmesinin hukuki olarak yanlış olduğunu belirterek devam etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Posta, Hürriyet ve CNN Türk'ten Sezai Temelli çarpıtması

SONRAKİ HABER

Venezuela’da muhalefetin hedefi başkanlık sarayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa