25 Eylül 2019 08:48
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2019 06:08

HDP'nin "Demokrasi Nöbeti"ne İstanbul'da polis saldırısı, İzmir'de polis ablukası

HDP'nin kayyumlara karşı başlattığı “Demokrasi Nöbeti” İstanbul ve İzmir'e taşındı. İstanbul'da nöbete polis saldırırken, İzmir'de eylem polis ablukasında gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Diyarbakır, Van ve Mardin’de kayyumlara karşı başlattığı “Demokrasi Nöbetlerini” İstanbul ve İzmir’e de taşıma kararı aldı. “Demokrasi Nöbeti”nin İstanbul’daki ilk ayağı Esenyurt’ta bulunan Cumhuriyet Kent Meydanı'nı ablukaya alan polisler, kitleye saldırdı. İzmir'de ise nöbet, polis ablukası altında gerçekleştirildi.

İstanbul Esenyurt'ta Demokrasi Nöbeti için Cumhuriyet Kent Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlar polis ablukasına alındı. Polisler, gösteri ve yürüyüşün valilikçe yasaklandığını anons etti. Anons sonrası HDP'li milletvekillerinini diyalog girişimleri sürerken, polis biber gazı ve plastik mermi ile kitleye saldırdı. Saldırıda 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İZMİR'DE POLİS ABLUKASINDA DEMOKRASİ NÖBETİ

İzmir'de de HDP İzmir İl Örgütü, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Habip Eksik ve Musa Piroğlu’nun katılımıyla İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan nöbet, polis ablukası altında gerçekleştirildi.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu burada yaptığı açıklamada "Ne zulüm ne yolsuzluk ne de hukuksuzluk, adaletsizlik sona erdi. İstanbul'da seçimleri kaybetmenin öfkesini Mardin, Diyarbakır, Van'dan çıkarmaya çalışıyorlar. Seçilmiş vekillere dava açıp vekilliklerine son vermek istiyorlar. Biz bu zulmü, yasaklanan grevlerden, kadın eylemleri önündeki barikatlardan, doğanın yağmalanmasından, tek adamın iki dudağı arasından biliyoruz. Saray yıkılana kadar, özgür ve demokratik toplum kurulana kadar mücadele edeceğiz" diyerek kayyumun tüm halkların iradesine atandığına dikkat çekti.

"ÖZGÜR BASIN GERÇEKLERİ YAZACAK"

Iğdır Milletvekili Habip Eksik ise polis ablukası altında yaptığı konuşmasında "Halkla aramıza set çekemezsiniz, suç işliyorsunuz. Yolsuzluk, hırsızlık yapanın, tacizcinin peşine düşün. Biz kayyum zulmüne karşı anayasal bir eylem gerçekleştiyoruz. Kimsenin basını engellemeye hakkı yok, özgür basın sonuna kadar gerçeği yansıtmak için çabalayacak, siz ne yaparsanız yapın" dedi.

HDP'nin demokrasi nöbetine İzmir Barosu da destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sokak ortasında öldürülen İTÜ mezunu Halit Ayar için sessiz yürüyüş yapıldı

SONRAKİ HABER

Endonezya'da yolsuzluk ve ceza kanununda değişikliğe karşı eylem düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...