24 Eylül 2019 09:30

HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan: Kentlere bir bir eylem yasağı getiriliyor

HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, kayyum eylemlerini önlemek için valiliklerin kentlere eylem yasağı getirdiğini söyledi, "Yapılan haksızlık karşısındaki itirazı bastırmaya çalışıyorlar" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bazı HDP’li belediyelere kayyum atanması sonrası kentlere yayılan kayyum eylemlerinin önüne geçmek için valilikler bir bir eylem yasağı getiriyor. HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, “Yapılan haksızlık karşısındaki itirazı bastırmaya çalışıyorlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) yönetimindeki Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumlardan sonra Diyarbakır’ın Kulp ve Erzurum’un Karayazı ilçe belediyelerine de kayyum atandı. Kayyum atanan iller başta olmak üzere birçok ilde ise valilikler emriyle her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirilerek, protesto hakkı ortadan kaldırılıyor. HDP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, valiliklerin aldığı yasak kararlarını MA’dan Ergin Çağlar’a değerlendirdi.

“YASAKLAR SİSTEMATİK HALE GELDİ”

Hükümetin yasak kararlarının OHAL döneminden bu yana kalıcı hale getirdiğini dile getiren Kurtulan, kayyumlara karşı tepkinin büyüklüğünü tahmin eden hükümetin valilikler eliyle yasak getirdiğini ifade ederek, “Valilikler, OHAL’den sonra uzun bir süredir yasakları sistematik hale getirdi” dedi.

“KAYYUM KELİMESİ YASAK”

Valilerin keyfi bir biçimde yasaklar getirdiğini ifade eden Kurtulan, “Öyle ki bizim kayyum dememizi dahi yasaklamaya çalışıyorlar. Kayyum sözcüğünün geçtiği hiçbir açıklamaya konuşmaya müsaade etmeyeceklerini söylüyorlar. Seçimlerin ardından yaptıkları bu gasbı kendileri de savcıları da savunamıyor. Bu sebeple yaptıkları haksızlık karşısındaki itirazı bastırmaya çalışıyorlar” dedi.

AKP’nin birçok baskı yöntemleriyle ülkeyi yönetmeyi amaçladığını vurgulayan Kurtulan, “Hükümet kayyumlarla yönetemeyeceğini görecektir. Uygulanması gereken; demokrasidir, barış ve adalettir” dedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

"Serap Yılhan'ın intiharının mobbing sonucu yaşandığını biliyoruz"

SONRAKİ HABER

Prof. Şükrü Ersoy: Afetlere karşı hazırlıklı olmak önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...