22 Eylül 2019 07:33

Demokrasi Nöbeti 35’inci gününde: Tarihin çöp sepetine gideceksiniz

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 35’inci gününde devam ediyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 35'inci gününde sürüyor. Nöbete HDP’li Milletvekilleri ve yurttaşların yanı sıra HDP, DBP DTK Antep il ve ilçe yöneticileri, Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şube yöneticileri destek ziyaretinde bulundu. 

TOĞRUL: AKP-MHP İTTİFAKI KENDİNİ YARGI YERİNE KOYUYOR

Nöbette konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, gasbedilen halkın iradesini tekrar halka iade edene kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, “Hukuksuz bir şekilde her şey bir kaba gücün elinde, yargıyı da bir sopa olarak kullanarak tüm temel değerleri, insanlığa ait hukuku yok etmeye çalışıyor. Bakın iki gün önce eş başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında bir dava açılmış ve bu dava neticesinde fezleke düzenlenmiş, tahliye kararı verilmişti. Ancak AKP- MHP ittifakı kendini yargının yerine koyarak ‘Biz onları serbest bırakamayız’  diyor. O zaman bizde onlara söylüyoruz, o zaman yargıya hakime savcıya ne ihtiyaç var? Adliye saraylarına ne ihtiyaç var? Her şey sen olduysan bunları kapat. Halkı da kandırmaya çalışma, ülkede hukuk varmış gibi de davranma” diye konuştu.

"TERÖRİST GÖRMEK İSTİYORSAN AYNAYA BAK"

Toğrul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar ‘terörist Meclis’e kadar sızmışlar’  diyor. Bunu neye dayanarak söylüyor. Fethullah Gülen çetesinin hazırladığı fezlekelere dayanarak diyor. Biz de buradan ona diyoruz ki sen terörist görmek istiyorsan dön aynaya bak. Kılavuzu Fethullah Gülen çetesi. Gülen’le mücadele ettiğini söylüyor. Sen onları kılavuz seçerek HDP üzerine, Kürtler üzerine savaş kan hukuksuzluk boca etmişsin. Birde kalkıp onlarla mücadele ediyorum, buna inanın diyorsun. Bu iradeyi sonuna kadar savunacağız, içerideki arkadaşlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gülten Kışanak, Çağlar Demirel, Sabahat Tuncel ve ismini sayamadığım birçok arkadaşımız bizim gururumuzdur. Onlar halkın iradesi, halk bu iradeye her gün sahip çıkıyor.”

"TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GİDECEKSİNİZ"

Toğrul’dan sonra Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şubeler adına Abbas Şahin de “AKP’de bir çöküş süreci başladı. Bu çöküşü halkın gündeminden çıkarmak için bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. Amed, Van ve Mardin halkının iradesini gasbederek kendisini meşrulaştırmaya çalıştı. Şuanda görüyoruz ki bu meşrulaştırma çabaları boşuna. Çünkü halk iradesi burada, direniş burada, sonucu da burada alacağız” diye konuştu.

Hukukun rafa kaldırıldığı bir dönemden geçtiklerini dile getiren Şahin, “Şunu iyi biliyoruz, tünelin ucunda ışık görünüyor. Siz ne kadar da halkın gündeminden düşürmeye çalışsanız, yıkılışınızın günü gelmiştir artık. Öyle bir yıkılacaksınız ki, bu halk size öyle bir tokat atacak ki, tarihin çöp sepetine gideceksiniz. Bu direniş burasıyla sınırlı kalmayacak tüm Türkiye halklarının özgürlük direnişi olacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Nöbette son olarak konuşan HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç ise belediye eş başkanları hakkında kovuşturma ve soruşturma olmamasına rağmen hukuksuz bir şekilde görevlerinden alındıklarını, halkın bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğini dile getirdi.

Nöbet açıklamalardan sonra on dakika oturma eylemi ile devam etti. (Diyarbakır/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Vip Giyim işçileri: Baskılara rağmen sendika hakkı için mücadele ediyoruz

SONRAKİ HABER

Tuzla’daki fabrika yangını ilk değildi böyle giderse son da olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...