23 Eylül 2019 08:47

Piar Araştırma Şirketi: Babacan’ın bugünkü oyu %8-9, Davutoğlu’nun % 3 civarı

Piar Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay, Yeni parti tartışmaları, AKP'nin "çözülme süreci" ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun oy oranlarıyla ilgili konuştu.

Ali Babacan | Fotoğraf: DHA & Ahmet Davutoğlu | Fotoğraf: AA

Paylaş

Piar Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay, gündemdeki yeni parti tartışmaları ile Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oy oranlarıyla ilgili konuştu.

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'a konuşan Kadir Atalay, yeni partilerin olası erken seçimdeki oy oranlarına ilişkin “Bugün, henüz adı geçen yeni partiler kurulmamışken yaptığımız anket çalışmalarında Babacan’ın %8-9'lar civarı, Davutoğlu’nun da % 3 civarı bir oy alacağı görülüyor” ifadelerini kullandı. Atalay, “Davutoğlu aldığı oyların neredeyse tümünü AKP’den alırken Babacan ise 5 puan civarında bir oyu AKP tabanından alacak gibi görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

"AKP'DEKİ ÇÖZÜLMEYİ TETİKLEYEN ETKENLERDEN BİRİ LİYAKATSIZLIK"

Rıfat Doğan'ın sorularını yanıtlayan Kadir Atalay, AKP'deki çözülmeyi tetikleyen temel etkenin kurucu değerlerden uzaklaşılması olduğunu ifade ederek "Hhem parti içerisinde hem de genel uygulamalarda adalet ve liyakatin bittiği inancı etkili oldu. Partinin kurucu kadroları, sonradan partiye katılanların çoğunu liyakatsiz, halktan uzak, kibirli ve çıkar odaklı görmekte. Erdoğan’ın, partiye sonradan katılan bu gurupları himayesine alıp kendilerini dışlamalarını hazmedemediler. İttifak ortağı olan MHP’nin, AK Parti’nin önceki dönemlerini aşağılaması, Davutoğlu, Gül gibi isimlere lakap takarak her hafta basın toplantısında vurmasına ses çıkarmaması ise bu kadrolar için bardağı taşıran damla oldu" dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun ayrılığının da parti içindeki çözülmeyi tetiklediğini söyleyen Atalay, AKP teşkilatları içerisinde Davutoğlu’ya bağlı ya da yaptığı eleştirileri haklı bulan kesimlerin istifasını vererek çözülme sürecini desteklediğini belirtti ve "Davutoğlu için düzeltme evresi bitti, devirme evresi başlıyor" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SORUNLARIN ÇOĞUNDAN HABERDAR DEĞİL"

Erdoğan'ın hem devleti hem de partiyi tek başına yönetmeye çalıştığını ifade eden Kadir Atalay, "Bu, tek bir kişinin kolaylıkla başa çıkabileceği bir durum değil. Ayrıca kulislerde, Cumhurbaşkanının etrafının aile ve yakın çevresi ile örüldüğü, var olan sorunların çoğundan haberdar olmadığı konuşuluyor. Bu da, 'ülkeyi iyi yönetelim' motivasyonu yerine, 'nasıl olursa olsun yönetelim' motivasyonu ile hareket edildiği algısı oluşturuyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'deki Gezi eylemleri davasında ceza yağdı: "Karanlık gidecek, Gezi kalacak!"

SONRAKİ HABER

Yolsuzluğu açığa çıkarmak istediği için açığa alınan öğretmen intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...