11 Eylül 2019 10:14

Diyarbakır’da belediye meclis üyeleri eylem alanında toplantı yaptı

Diyarbakır'da belediye meclis üyeleri kayyum atamalarına karşı başlatılan nöbete katıldı, toplantılarını eylem alanında yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde başlatılan nöbet eylemi devam ediyor. Eylem öncesi nöbet alanının çevresi polis bariyerleriyle çevrelenip, cadde ve sokak başlarına ise zırhlı polis araçları konumlandırıldı. Ablukaya rağmen eyleme yine çok sayıda kişi katıldı.

MIZRAKLI ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Nöbet yerine gelen, kayyum atamasıyla görevinden alınan Diyarbakır Belediyesi eski Eş Başkanı  Selçuk Mızraklı, kitle tarafından alkış ve sloganlar ile karşılandı. Mızraklı ile belediye meclis üyeleri tarafından toplantı yapıldı.

Selçuk Mızraklı konuşmasında “Demokratik haklarını, hukukun verdiği olanakları kullanarak adil, eşit, özgürce bu ülkede yarın hepimize yer var söyleyişleri karşılık bulmuş oldu. Ben hekimim arkadaşlar, Hipokrat yemini ettim.  Din, dil, ırk, sınıfı ayrımı yapmayacağım dedim.  Şimdi birileri bana kalkar ve ayrım gözet derse ben kendi değerlerimi ve yeminime yabancılaşmış olurum. Evet bu parti, evet bu çizgi işte o Hipokrat yemini eden o çizgidir. O ayrımları yapmayan inançlar arasında ayrım yapmayan çizgidir” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Van’da HDP İpekyolu İlçe binası önünde de açıklama yapıldı.

“Sadece eş başkanlarımıza kayyum atanmadı. Halkımıza, gençlere, kadınlara ve üç büyükşehrin iradelerine kayyum atandı. İradeyi gasbeden kayyumları buradan bir kez daha kınıyoruz. Kayyum; kadın ve halkların düşmanıdır. Bizler sonuna kadar bu gaspa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Eylem oturma eylemi ve sloganlarla sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bildirici’den başvuru: Ebubekir Şahin, RTÜK'teki görevlerinden çekilmiş sayılmalı

SONRAKİ HABER

Eski eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan Sibel Altunsöğüt: Ona mahkum olmamı istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...