06 Eylül 2019 11:16

Diyarbakır'da kayyum protestosu 19. gününde sürüyor

Diyarbakır'da kayyum eylemlerinin 19'uncu gününde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Türkiye halklarıyla kurduğunuz demokrasi ittifakını koruyacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına karşı başlatılan nöbetleri 19’uncu günü geride bıraktı. Diyarbakır’daki eylemde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, “Türkiye halklarıyla kurduğunuz demokrasi ittifakını koruyacağız” dedi.

Diyarbakır’da Lise Caddesi’nde devam eden oturma eylemi katılan yurttaşlar, “Direne Direne kazanacağız", "Amed bizimdir, belediye bizimdir” sloganları ile türküler ve zılgıtlar eşliğinde tepkilerini dile getirdiler. Eyleme, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Muş Milletvekili Mensur ışık, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Özgür için Hukukçular Derneği (ÖHD), Barış Anneleri, MEBYA-DER de destek verdi.

"GELİN BARIŞI İNŞA EDELİM"

İlk sözü alan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, “İktidar meşru direnişimizi kriminilaze etmek için aileleri parti binamıza  gönderiyor. Aileler şunu iyi bilsin, HDP hiçbir zaman barıştan kaçmadı. Bizim onlara çağrımızdır, gelin birlikte barışı inşa edelim. Kayyumları göndereceğiz, barışı inşa edeceğiz” dedi.

"SANDIK TANIZMASA DEMOKRASİDEN BAHSEDİLMEZ"

ÖHD Eş Başkanı Ayşe Acinikli de “Yaşanan bu darbeye karşı dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışmayı büyütmeye geldik. Ülkede hukuktan bahsetmek mümkün değil. İtaat etmeyenlere karşı düşman hukuk sistemi uygulanıyor. Sandık sonucu dikkate alınmayacaksa demokrasiden bahsetmek de mümkün değil. Halkın seçtiği belediye başkanlarının uydurma gerekçelerle görevden alınmaları AİHM’ye aykırıdır. İstiyorlar ki hukuksuzluklara kimse ses çıkarmasın. Bu uygulamaları yapanlar bunu asla unutmasın, bunu yapanlar yargılanacak” dedi.

"DEMOKRATİK SİYASETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da “Bu halk iradesinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Kayyumları göndereceğiz dedik, gönderdik. Yine durmuyorlar baskı, zulme başvurmaya devam ediyorlar. Kayyum uygulamasıyla amaç toplumu çürütmek, halklar arasındaki birliğe olan inancı çürütmek. Biz bu planı da boşa çıkaracağız. Türkiye halklarıyla kurduğunuz demokrasi ittifakını koruyacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Kayyum üzerinden rant dağıtacaklar önce yaptıkları gibi” diye konuştu.

Sancar, “Demokratik siyasete olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış için her türlü mücadeleyi denemeye devam edeceğiz. Söz veriyoruz, HDP olarak halklarımızın desteğiyle bu ülkeyi  yöneteceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Temizlik işçisini taciz eden okul müdürü açığa alındı

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de ulaşıma zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...