08 Eylül 2019 08:27

HDP'den çocukları kaybolan ailelerle ilgili Meclis'te ortak heyet oluşturma çağrısı

HDP Diyarbakır İl Örgütü, çocukları kaybolan ve HDP önünde oturma eyleminde olan aileler ile ilgili çağrı yaptı: "Gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamentoda ortak bir heyet oluşturalım"

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Diyarbakır İl Örgütü, çocukları kaybolan ve HDP önünde oturma eyleminde olan aileler ile ilgili açıklama yaptı. HDP il binasında okunan açıklamayı HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları yaptı. Farisoğulları, iktidarın savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerin acıları üzerinden özel savaş yöntemlerini devreye soktuğunu belirtti.

Açıklamanın öncesinde ve sonrasında HDP il binasının çevresine çok sayıda polis yerleştirildi. Kayyum atanması ile beraber partilerine yönelik baskı ve kriminalize yönelimlerinin devam ettiğini söyleyen Farisoğulları, “Bu ailelerimizin il binamız önünde oturmaları, bizleri hiçbir şekilde rahatsız etmemiştir. Bundan kaynaklı bu ailelerimizin il binamız önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Lakin gelinen süreçte uzattığımız barış ve çözüm elini ülkeyi yöneten iktidar bloğu her seferinde geri çevirerek çözümsüzlüğü ve çatışmayı derinleştirerek savaşı devam ettirmiştir” dedi.

Savaş ve çatışmalarda on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirten Farisoğulları, “Bugün barış annelerimizin, Cumartesi annelerinin ve bu savaşta yaşamını yitirenlerin aileleri yıllardır barış olsun, ölümler ve kayıplar olmasın mücadelesi vermiştir. Fakat buna rağmen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet bu çağrılara kulak vermemiştir. Tam tersine savaş ve çatışma zeminini daha da derinleştirerek devam etmiştir. Savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerimizin acıları üzerinden, özel savaş yöntemleri devreye sokulmuştur” diye konuştu.

Parlementodaki partilere çağrıda bulunan Farisoğulları, “Gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım. Parti olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İran’da hakkını arayan işçilere hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıl ceza onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...