08 Eylül 2019 03:17
Son Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2019 07:37

Süleyman Soylu: İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında görevden alınan belediye başkanlarının terörle iltisaklı olduğunu iddia etti. Soylu, "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk’te yayınlanan Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Soylu, "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını vermişti. "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir" diyen Soylu, "Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz" ifadelerini kullandı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Süleyman Soylu'nun gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

"GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARLA İLGİLİ MAHKEMELER SÜRÜYOR, CEZALAR ARTABİLİR"

"Bu işin doğrusu geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyum başkan değil, burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmiştir. Teröre bulaşan belediye başkanlarına yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun. Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğünü getirmez. Bir belediye başkanı teröre bulaştığında, yolsuzluk yaptığında seçildikleri için işlem yapmayalım mı? Görevden alınan başkanlarla ilgili mahkemeler sürüyor, cezalar artabilir."

"ŞÜPHELER KUVVETLİ OLMASA BU ADIMLAR ATILMAZDI"

"Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanı; terörist cenazesine gideceksin, teröristin ismini caddene vereceksin. Teröristlere ilaç sağlayacaksın, onları tedavi edeceksin. Personel kimlik kartlarından ay yıldızlı bayrağı gelir gelmez çıkartacaksın. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; bunu hazmedebiliyor musunuz. Ben hazmedemiyorum. Bunlar olduğunda gereken yapılır. Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanının 8 tane soruşturması var. Şüpheler kuvvetli olmasa bu adımlar atılmazdı."

"EŞ BAŞKANLARI SEÇEN KANDİL'DİR"

"Kayyumlar atandıktan sonra bu bölgelerde yapılan çalışmaları görüyoruz. Tunceli'de tekstilde çalışacak adam bulunamıyor. Ağrı'da binlerce kadın için iş istihdamı sağlandı. Biz çocuklarımızı korumak zorundayız. Eş başkanları seçen Kandil'dir. Bakın bunu burada ilk kez söylüyorum. Türkiye bu rakamı ilk kez duyacak. Bunlar 2015 yılında 15 yaşından küçük 521 tane çocuğu terörist olarak dağa götürdü. Çocuklarımızı teröristlerin eline bırakmayız."

"NEDEN SUÇA MEYİLLİ BİRİNİ ADAY OLARAK GÖSTERİYORLAR"

"Neden suç işlemiş ya da suça meyilli birini aday olarak gösteriyorlar. Biz geçen dönemde sadece PKK'dan belediye başkanlarını görevden almadık, 7 belediye başkanı da FETÖ'den dolayı görevden alındı."

 

SOYLU'DAN İMAMOĞLU'NA: BÜYÜK LAFLAR EDEREK ORTALARDA DOLAŞAMAZ

"İstanbul, bir karar verdi. Bir belediye başkanı seçildi. Bu hem demokratik hem hukuki bir karardır. Belediye kendi işini yapar, halkta o zaman takdir eder. Bir belediye, Türkiye'yi yönetmez ya da büyük büyük laflar ederek ortalarda dolaşmaz. Politika yapmak isteyebilirsiniz ama önce işinizi yapın. Diyarbakır'da, Mardin'de ve Van'da görevden alınan belediye başkanlarına '16 milyonun selamını getirdim' dedi. Ben de bir İstanbul seçmeniyim, kimseye selam falan göndermedim. Caddeye terörist ismi verene selam göndermem. Bir yanlış yapılırsa bakan olarak bunu uyarırım."

"KONUYA DEVLET BAKSIN DEMEK VİCDANSIZLIKTIR"

"Çocuğunuz yarım saat geç gelse delirirsiniz. Konuya devlet baksın demek vicdansızlıktır. Bine yakın terörist ailesiyle görüşüyoruz. 2019'da 165 kişiyi dağdan indirdik."

"NEYİ KAPAYMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Atatürk'le neyi kapatmaya çalışıyorsunuz.

"İSTANBUL VE ANKARA İÇİN KAYYUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir. Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz."

"KENDİ İŞİNİZİN DIŞINDA BİR TAKIM MESELELERE GİRERSENİZ SORUMLULULARIMIZI YERİNE GETİRİRİZ"

(Pejmürde ederiz tartışması) "Eğer siz kendi işinizin dışında, dönüp bir takım meselelere girerseniz elbette ki biz üzerimizdeki sorumlulukları yerine getiririz demektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Valisi, akustiğini merak ettiği 30 milyon yıllık mağarada ezan okuttu

SONRAKİ HABER

Kayyum atamaları Stuttgart'ta da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...