04 Eylül 2019 08:52

Midilli'de kamp koşullarını protesto eden mültecilere polis saldırdı

Yunanistan'ın Midilli Adası'daki mülteci kampında eylem yapan mültecilere polis saldırdı.

Arşiv | Fotoğraf: UNICEF

Paylaş

Atina-Makedonya Haber Ajansının (AMNA) haberine göre, aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 mülteci, kötü şartlarıyla bilinen Moria Kampı'ndan taşınmak için eylem düzenledi. Eyleme polis saldırdı; mültecilere göz yaşartıcı gaz sıkıldı.

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamada, Ada'dan ayrılmak için eylem yapan refakatsiz çocuklardan bazılarının polise saldırdığı iddia edildi.

Yunanistan'ın Ege adalarında tutulan yaklaşık 25 bin kişi, insani olmadığı gerekçesiyle eleştirilen kamp koşullarında konaklıyor.

Toplam 3 bin kapasitesi bulunan Moria Kampı'nda ise yaklaşık 10 bin mülteci bulunuyor. Mültecilerin çoğu yetersiz yer sebebiyle kampın çevresinde uygun olmayan koşullarda kalıyor.

UNICEF, söz konusu kamplardaki yaklaşık bin 100 refakatsiz çocuğun uygun yerlere taşınması çağrısında bulunmuştu.

Yunanistan hükümeti, kalabalığı azaltmak için özellikle korumasız durumda olan bin 500 mülteciyi Midilli'den ülkenin kuzeyinde bazı kamplara sevk etmişti.

AB'DEN TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRMESİ BEKLENİYOR

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'i Bakanlığa çağırarak, Türkiye-AB göçmen mutabakatını anımsatmış ve son dönemde mülteci sayısında yaşandığı belirtilen artıştan dolayı memnuniyetsizliklerini dile getirmişti.

Yunan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KYSEA) de mülteci sorunuyla mücadele için, iltica ve iade süreçlerini hızlandırma ve sınırları daha sıkı korumaya yönelik kararlar almıştı. (Atina/AA)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek zammını değerlendiren Kocaelililer: Savaşa var bize yok

SONRAKİ HABER

Kartal'daki çöken binaya ilişkin belediye görevlilerine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa