03 Eylül 2019 06:36

Çorlu'da kadın cinayeti: Boşanma davası açan eşini öldürdü

Tekirdağ Çorlu'da Nazım Baştürk, boşanma davası açan eşi Melike Baştürk'ü ve birlikte yaşadığı Salih Durmuş'u öldürdü. Zanlı, ifadesinde "Adresini boşanma tebligatından öğrendim" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Nazım Baştürk, boşanma davası açan eşi Melike Baştürk ile birlikte yaşadığı Salih Durmuş'u tabancayla vurarak öldürdü. Mahkemede ifade veren Nazım Baştürk'ün "Adreslerini boşanma davası için gelen tebligattan öğrendim" dediği öğrenildi.

Cinayet 30 Ağustos Cuma günü, Muhittin Mahallesi'nde gerçekleşti. Nazım Baştürk, market alışverişinden dönen Melike Baştürk ile Salih Durmuş'a arkalarından yaklaşarak ateş açtı. Vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Durmuş ve Baştürk, kaldırıldıkları hastanede bir gün arayla hayatlarını kaybetti.

Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Melike Baştürk'ün eşine boşanma davası açıp evi terk ettiği belirlendi. Cinayet anının yansıdığı güvenlik kamerası görüntüleri ile çevredeki diğer kameralarının kayıtları incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonrası çifti öldürenin, Melike Baştürk'ün boşanma davası açtığı eşi Nazım Baştürk olduğu tespit edildi.

Olayın ardından kaçan Nazım Baştürk, düzenlenen operasyonla Yalova'daki evine girerken yakalandı. Getirildiği Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanan Baştürk, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Mahkemede ifade veren Nazım Baştürk, eşinin kendisine 6 ay önce boşanma davası açıp yaşadıkları Yalova'yı terk ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Evime boşanma davası için mahkemeden tebligat geldiğinde Çorlu'da yaşadıkları adres yazıyordu. Adreslerini tebligattan öğrendim. Adresi öğrendikten sonra Çorlu'ya geldim, evlerinin bulunduğu mahalledeki parkta sabahladım. Evden çıktıklarını gördüm. Alışveriş yaptılar sonra yolda giderken olay gerçekleşti." (Tekirdağ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan gives signals of interference in bar association elections!

SONRAKİ HABER

Separation of powers destroyed say bar associations in statements at judicial complexes not the Palace

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...