01 Eylül 2019 09:12

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler 1 Eylül'de anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Ankara Garı önünde anıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı'nda IŞİD'in saldırısı sonucunda yaşamını yitirenler, 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi öncesinde anıldı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, meslek ve kitle örgütlerinin katılımıyla düzenlenen anmada, yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı.

Açıklamayı okuyan 10 Ekim  Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkan Yardımcısı İhsan Seyhan, barış bayrağının hâlâ yerde olduğunu ve bu bayrağı yerden kaldırılmak istediklerini ifade etti. Gösterilen dayanışmaya rağmen katliamın yaşandığı yerin "Barış Meydanı" olması talebinin yerine getirilmediğini belirten Seyhan, "Bu ülkeye barış gelecek" dedi.

"BARIŞ ÇIĞLIĞINI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da barış talebiyle Gar Meydanı'nda toplanan ve burada yaşamını yitirenleri anmak için bir araya gelindiğini belirtti. Kerestecioğlu, şunları söyledi:

"Hepimiz hâlâ o günün acısını derin bir şekilde yaşıyoruz. Dünyada kendisine lider diyen ve savaş politikaları yürüten özellikle erkekler olsa da dünya halkları barış istiyor. Çünkü tüm engellemeler, temsil hakkının gasbedilmesi, kayyumlar ve saldırılar, ülkedeki demokrasi ve barışı umudunu öldürmek için yapılıyor. Tıpkı arkadaşlarımızı IŞİD çetelerinin öldürmesi gibi. Demokrasi ittifakı ile barış çığlığını haykırmaya devam edeceğiz."

Konuşmalar sonrasında alandaki sembolik anıtın önüne karanfiller bırakıldı ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganıyla mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

80 yıl önce bugün: 1 Eylül 1939

SONRAKİ HABER

Antalya'da Evrensel, kayyum haberi nedeniyle miting alanına alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...