29 Ağustos 2019 06:22
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2019 10:24

Eski Bakan Sadullah Ergin istifa etti yeni istifalar gelebilir

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, üç dönem milletvekilliği yaptığı AKP'den istifa etti.

Fotoğraf: @erginsadullah/Twitter

Paylaş

Parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan'dan sonra bir eski bakan daha AKP'den istifa etti. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, üç dönem milletvekilliği yaptığı AKP'den istifa ettiği öğrenildi. Gazete Duvar'a konuşan Ergin, "Babacan'dan birkaç gün sonra istifa ettim. Yargıtay'ın internet sitesine girerek parti üyeliğinden çıkma butonuna basarak bu işi yaptım ama bunun nümayişini yapmadık" dedi.

2011-2013 yılları arası Adalet Bakanı görevinde bulunan Ergin 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM'de bulunmuştu. 25 Aralık 2013'de yapılan mahalli idareler seçimlerinde AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ergin, 5 bin oy farkla seçimi kaybetti. Ergin'in, Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'la birlikte kurulması planlanan yeni partinin içinde görev alacağı iddia ediliyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de istifa ettiği öne sürüldü. Ancak konuyla ilgili Çelik’ten yalanlama geldi. Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve çalışmalara başladığını ilan eden Eski Bakan Ali Babacan ile birlikte yeni parti kuruluşu içinde yer aldığı öne sürülen Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Şu an için partimdeyim. İstifam söz konusu değildir” dedi.

ABDULLAH BAŞÇI’DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde yer alan Eski AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı’nın AKP’den istifa ettiği yönünde bazı haber siteleri ve sosyal medyada paylaşımlar yapılmıştı. Başçı yaptığı açıklamada, AKP'den istifa ettiği yönündeki haberlerin, paylaşımların gerçeği yansıtmadığını, istifa kararı alması durumunda şahsının kamuoyuna açıklama yapacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu, 24 saat ulaşım sağlayacak hatların detaylarını anlattı

SONRAKİ HABER

"Mersin'de polisten gençlere ajanlık dayatması" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...