26 Ağustos 2019 16:32

ODTÜ yönetiminde değişiklik: Dört akademisyen yönetimden ayrıldı

Görevden ayrılan isimler arasında öğrencilerin Kavaklık'tan çıkmasını isteyen iki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülser Köksal ve Prof. Dr. Dilek Sanin de var.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök, okulun yeni yönetimini duyurdu. Personele gönderilen e-postaya göre, 13 ismin bulunduğu üniversite yönetiminden dört kişi ayrıldı, bir kişi yönetime girdi.

Medyascope'tan Batu Bozkürk'ün haberine göre, değişikliğin gerekçesi “Akademik ve İdari yapıların daha etkin bir şekilde yönetilmesi” olarak duyuruldu. Ayrılan dört akademisyen, Verşan Kök’ün rektör olarak atandığı Ağustos 2016’dan beri yönetimdeydi.

Listeye göre yönetimden ayrılan isimlerin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülser Köksal ve Prof. Dr. Dilek Sanin ile Rektör Danışmanları Prof. Dr. Bahar Gedikli ve Doç. Dr Hale Işık Güler.

ÖĞRENCİLERİN KAVAKLIK'TAN ÇIKMASINI İSTEMİŞLERDİ

Yönetimden ayrılan iki rektör yardımcısı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunu istemeyen öğrenciler ile diyalog halindeydi. Prof. Dr. Gülser Köksal ve Prof. Dr. Dilek Sanin, 8 Temmuz’da müdahalenin yaşandığı ODTÜ kavaklık bölgesine polisle birlikte gelmiş, öğrencileri kavaklık bölgesinden çıkmaya ikna etmek istemişti. Yurdun başka bir bölgeye yapılmasının ya da KYK yurdu yerine ODTÜ yurdunun yapılmasının mümkün olmayacağını ifade eden Köksal, “Siz direniyorsunuz diye bakanlık kabul mu edecek?​” demişti. Köksal, rektör Verşan Kök’ün bu inşaatı öğrenciler direnişe başladığı için ertelediğini, ancak daha fazla erteleyemeyeceğini savunmuştu.

Dilek Sanin ise kavaklık bölgesindeki direnişi “Bunun yöntemi bu değil” diyerek eleştirmişti. Öğrenciler o gün her iki isme de yoğun tepki göstermiş, daha sonra inşaatın ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı.

4 kişinin ayrıldığı yönetime katılan tek isim Prof. Dr. Ömer Delialioğlu ise rektör danışmanı oldu.

13 Temmuz’da Prof. Dr. Meliha Altunışık rektör yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

Öğrencilere henüz duyurulmayan yeni yönetim, 2 Eylül’de göreve başlayacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Turu | Grönland: Deli adamın hayali değil, buz gibi emperyalizm!

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesinde 60 kişi daha işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...