26 Ağustos 2019 07:00
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2019 13:00

TSK’nin kuşatma altında tutulduğu Morik’e Rus askerleri sevk edildi

TSK gözlem noktasının Suriye ordusu tarafından kuşatma altında tutulduğu Morik’e Rus askeri güçlerinin sevk edildiği belirtildi.

Fotoğraf: Abkhazian Network News Agency/Wikimedia Commons(CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Suriye ordusunun demetimi ele geçirdiği Han Şeyhun’un güneyinde bulunan Morik kasabasında TSK’ye ait 9 No’lu gözlem noktasına dönük kuşatma sürüyor. Suriye ordusu günlerdir gözlem noktasını kuşatma altında tutarken; dün bölgeye Rusya’nın askeri polislerinin de sevk edildiği belirtildi. Yerel haber kaynaklarının yayınladığı görüntülerde Rusya bayrağı bulunan askeri araçlar görülüyor.

URFA'DA SURİYE SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT

Öte yandan TSK tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı araç ve mühimmat takviyesi de sürüyor. 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan tank ve mühimmat yüklü araçlardan oluşan 3 araçlık konvoy, Şanlıurfa-Akçakale kara yolu üzerinden Akçakale’ye ulaştı. Tank ve mühimmatın Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.

LAVROV: SURİYE ORDUSU ANLAŞMAYI İHLAL ETMİYOR

Suriye rejiminin İdlib’te yoğunlaştırdığı operasyonlar konusunda Moskova’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘İdlib’deki harekâtın Türkiye’yle yapılan herhangi bir anlaşmayı ihlal etmediğini’ savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yarın Rusya’ya gidiyor.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin İdlib’deki gelişmeleri sorduğu Lavrov, “Han Şeyhun ve çevresindeki alan da dahil olmak üzere İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde yaşananlara gelirsek, desteğimizi alan Suriye ordusu herhangi bir anlaşmayı ihlal etmiyor. Hatırlatmak isterim ki herhangi bir ihlalin söz konusu olmadığını Devlet Başkanı Vladimir Putin defalarca söyledi” dedi.

Lavrov ayrıca, Türkiye’ye İdlib’de ortak devriye çalışması yürütülmesini önerdiklerini, ancak bu hususta şimdilik bir anlaşma sağlanamadığını belirtti.

İDLİB'E HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR: 9 ÖLÜ

Cihatçıların son kalesi konumundaki İdlib’e dönük hava saldırıları da devam ediyor. Suriye ordusu ve Rusya'nın İdlib’e düzenlediği saldırılarda 9 kişinin öldüğü, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Bölgede konuşlanan cihatçı gruplara yakınlığıyla bilinen ‘Beyaz Baretliler’ ölen ve yaralananların sivil olduğunu ileri sürdü.

GÜVENLİ BÖLGE TEHDİDİ

Malazgirt Zaferi’nin 948 yıl dönümü etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Türkiye’nin Suriye sınırındaki hat boyunca güvenli bölge oluşturma çalışmalarında yavaş yavaş mesafe alındığını söyledi. Erdoğan, “Her konuda ve her zaman olduğu gibi bu hususta da önceliğimizdir diplomasidir, uzlaşmadır, iş birliğidir. Şayet bu zeminde bir netice alabilirsek ne âlâ. Böylesi herkes için daha kazançlı olur. Ama isteğimiz dışında bir yola zorlanır veya oyalanmaya çalışılırsak tüm hazırlıklarımız tamamdır, kendi planlarımızı hayata geçiririz” dedi.

Öte yandan Erdoğan, “İdlib’de rejimin ihlallerinden kaynaklanan sıkıntıların” yaşandığını belirterek, “Yarın Rusya’ya gidiyorum, Putin’le görüşeceğiz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'den sorumlu komutanın da aralarında olduğu 5 general TSK'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Lübnan-Suriye sınırındaki FHKC hedeflerine hava saldırıları düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...