19 Ağustos 2019 10:40

Kanada’dan Türkiye'ye destek: Kaz Dağları için eylem çağrısı

Kanada'da Kaz Dağları’nda doğanın katledilmesine karşı süren direnişe destek için maden şirketi Alamos Gold’un önünde yarın eylem yapılacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bahadır KILIÇ
Kanada

Kaz Dağları’nda doğanın katledilmesine karşı başlayan ve günlerdir devam eden direnişe altın firması Alamos Gold’un anavatanı Kanada’dan da destek geldi. Kanada’da oluşturulan Kanada Kaz Dağları Dayanışması (Toronto), şirketin merkez binası önünde yarın eylem yapacak. Şirket önünde yapılacak eylemlerle, Kanada halkının Kaz Dağları’nda doğaya ve insana zarar veren altın madenine karşı Türkiye halklarıyla enternasyonal dayanışması örgütlenmek isteniyor. 

"ŞİRKET HÜKÜMET EL ELE DOĞAYI YAĞMALIYOR"

Kanada Kaz Dağları Dayanışması yaptığı açıklamayla, Kaz Dağları’nda yaşananların Türkiye’nin başka bölgelerinin yanı sıra Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Doğu Avrupa’ya kadar dünyanın bütün coğrafyalarında sürdüğüne dikkat çekildi. Kanada merkezli maden şirketlerinin dünya madenciliğinin yüzde 75’ini temsil ettiğine dikkat çekilen açıklamada “Bu şirketler dünyanın birçok köşesinde, yerel hükümetlerle iş birliği içinde o ülkelerin doğal kaynaklarını yağmalıyorlar” denildi.

ALMOS GOLD ÖNÜNDE EYLEM VAR

Kanada merkezli maden şirketlerinin Türkiye ve birçok ülkeyi yağmalarken, hükümetin kendi vatandaşlarından çevreyi korumak adına ‘karbon vergisi’ toplamasının iki yüzlülük olduğuna işaret edilen açıklamada şu çağrı yapıldı:

“Biz, Kanada Kaz Dağları Dayanışması (Toronto) olarak, Toronto ve Kanada halkını, Kaz Dağları’ndaki yağmayı durdurmak için başlattığımız nöbete destek vermeye çağırıyoruz. Bizler, sadece Kaz Dağları’nda değil, dünyanın her yerinde, doğayı ve kaynaklarımızı katleden sömürücü kapitalist girişimlere karşı geleceğimize ve doğamıza sahip çıkmak için, Alamos Gold’un önünde, ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ni başlatıyoruz. Bu doğa katliamına karşı taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Siyasi parti ve örgütlerden kayyum darbesine tepki: Hepimizin iradesine saldırı

SONRAKİ HABER

Fırat’ın doğusunda dolanıp Diyarbakır’a kayyum atamak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...