18 Ağustos 2019 13:51

GMİS, düşük zamma imza atan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a destek çıktı

Genel Maden İşçileri Sendikası, kamu toplu sözleşmesi görüşmelerinde düşük zammı kendisinin talep ettiğini açıklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a destek çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kamu sözleşmesi öncesi madenlerde grev kararı aldığını duyuran Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), yaptığı yazılı açıklama ile düşük zammı kendisinin talep ettiğini açıklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a destek verdi.

GMİS Yönetim Kurulu, yaptığı açıklama ile toplu sözleşmenin istenilen düzeyde olmamakla birlikte Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda gelinebilecek en iyi nokta olduğunu savundu.

Çerçeve protokolünün imzalanmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yönelik ithamların kabul edilebilir olmadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: İşçi ve emek sınıfına bugüne kadar bir faydası olmamış bazı kişi, kuruluş ve bir kısım grupların Türk-İş’i ve bağlı sendikaları yıpratmak için gösterdikleri çabalar ve buna farkında olmadan katkı sağlayanlara rağmen toplumun tüm kesimleri Ergün Atalay’ın ve Türk-İş’e bağlı sendikaların verdiği emek mücadelesinin farkındadır. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak işçilerin ve emekçilerin hak ve demokrasi mücadelesinde her zaman Sayın Ergün Atalay’ın yanında olmaya devam edeceğiz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Caz Korosu Tarkan'ın Uyan şarkısını Kaz Dağları için seslendirdi

SONRAKİ HABER

750 kilometrelik sürgün!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...