09 Ağustos 2019 18:37
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2019 07:03

CHP, Denizli'de depremzedelerle görüştü: İstanbul depremi konusunda son uyarı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, depremle sarsılan Denizli'nin Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Emek Partisi ise güvenli bir şehir için mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 6.0 büyüklüğünde depremle sarsılan Denizli'nin Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan Özel, "Bozkurt depremi hangi siyasi görüşten olursak olalım, hepimize beklenen büyük İstanbul depremi konusunda kulağımızı çeken son uyarıyı yapan bir hatırlatmadır" dedi. Emek Partisi Denizli İl Örgütü ise, depremden zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini iletirken; güvenli bir şehir için mücadele çağrısı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçen Karaca, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve Bozkurt Belediye Başkanı CHP'li Birsen Çelik dün 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsılan Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Heyet, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde hasar gören evleri gezdi, depremzedelerin sorunlarını dinledi. 

"BU DEPREM İSTANBUL DEPREMİ İÇİN KULAĞIMIZI ÇEKEN UYARIDIR"

Bozkurt Kaymakamlığı bahçesindeki kriz merkezinde gazetecilere açıklama yapan Özel, depremzedelerin Acıpayam'daki depremzedelerin yaralarının hala sarılmadığı ve verilen sözlerin tutulmadığı kaygılarını dile getirdiklerini belirterek, "Bozkurt depremi hangi siyasi görüşten olursak olalım, hepimize beklenen büyük İstanbul depremi konusunda kulağımızı çeken son uyarıyı yapan bir hatırlatmadır. Bu konuda hem iktidar hem de yerel iktidarlar üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

"DEPREMZEDELERİN YARALARININ SARILMASINDA İŞBİRLİĞİNE VARIZ"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise depremzedelerin yaralarının kış gelmeden sarılmasının gerektiğini belirterek, "Acıpayam ilçesinde 4.5 ay önce meydana gelen deprem sonrası yaralar hala sarılmadı. Kalıcı konutların teslim edileceği söylendi ancak bu sözlerin askıda kalmamasını istiyoruz. Bizler kış gelmeden sorunlar büyümeden zarar gören vatandaşlarımıza verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasını konusunda iş birliğine hazırız" ifadelerini kullandı.

"AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN"

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bir afette 50'den fazla hasarlı yapı olduğunda bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Burada 400'e yakın hasarlı bina tespiti var. Depremden kaynaklı ilçemizde afet bölgesini alan edilmesi şartları varken, hükümet ilan etmemekte ısrar ediyor. Bakanların gelip, bir hafta sonra unutulduğu, çadırların bir hafta sonra toplandığı bir ortamdan ziyade afet bölgelisi ilan edilmesini en uygun yöntem olduğu malumdur" diye konuştu.

"CANI YANAN VATANDAŞLARIN YANINDA OLACAĞIZ"

Bozkurt ilçesinin Belediye Başkanı CHP'li Birsen Çelik de, ilçede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, yarısından fazlasının halen yapılmadığını ifade ederek, "Her zaman söylüyoruz; 'Deprem öldürmez bina öldürür'. Biz yapı denetime uygun ve deprem yönetmeliğine uygun davranan yerel yöneticiler olursak, binanın öldürmediği yapılaşmaya sahip oluruz. Acı kaybımızın olmaması en büyük sevincimiz, evleri hasar gördüğü için canı yanan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şimdi yaralara pansuman yapıyoruz. Pansumandan sonra tedavisine geçeceğiz" dedi.

EMEP: GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Depreme ilişkin açıklama yapan Emek Partisi Denizli İl Örgütü, depremden zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini iletirken; güvenli bir gelecek için de mücadele etme çağrısında bulundu. EMEP’in açıklamasından bazı bölümler şöyle:“Acıpayam'da yaşadığımız felaketin yaraları henüz sarılmamışken kimi vatandaşlar halen çadırda kalıyorken yaşadığımız bu deprem hepimizi tedirgin etti. Şehrimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bu tür korkuların tekrar yaşanmamasının da güvenli evler, güvenli şehirler inşa etmekten geçtiğini hatırlatmak gerektiğini düşünüyoruz.

İmar planlarında işlenen suçlar imar affıyla ödüllendirilirken her deprem anında halkımız ölümle burun buruna gelmenin korkusunu yaşıyor. Evleri hasar gören yurttaşlar ne zaman evlerine kavuşabilecek sorusunu yetkililer gündeme alacak mı? İşte bu sorunun cevabı yetkililerin iki dudağı arasında değil hakları ve talepleri için mücadele edecek mağdur vatandaşların birliğindedir.

Her depremde aynı korkuyu yaşamamak, bu korkuyla yaşamaya alışmamak için güvenli bir şehir ve imar planlaması için çalışmalar yürütelim.”

ÖNCEKİ HABER

TRT Çocuk’ta ‘Kaz Dağları’ sansürü

SONRAKİ HABER

Zarif: İran güvenliğini sağlamaktan asla geri adım atmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...