08 Ağustos 2019 13:57

AYM'nin kararının ardından ‘Barış Bildirisi’ne ilk beraat kararı!

AYM’nin barış akademisyenlerine ilişkin hak ihlali kararı sonrası ilk beraat haberi İzmir’den geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Anayasa Mahkemesinin ‘Barış Bildirisi’ imzacısı akademisyenlerle ilgili hak ihlali kararının ardından; İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, destek için barış bildirisini imzalayan Ahmet Kardam hakkında beraat kararı verdi. Duruşma yapmadan dosya üzerinden davayı görüşen mahkeme gerekçeli kararında AYM’nin hak ihlali kararına atıf yaptı.

AYM’nin ihlal kararının ardından ilk beraat eden dayanışma imzacısı Ahmet Kardam’ın avukatı Arif Ali Cangı kararı Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a değerlendirdi. AYM’nin kararının tartışılması nedeniyle mahkemelerin nasıl bir karar vereceğinin merakla beklendiğini belirten Cangı, “İlk tavrı İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi gösterdi. Duruşma açmadan Anayasa Mahkemesi kararını gerekçe göstererek beraat kararı verdi. Mahkemeler bu yönde karar verebilirler ve vermeliler. Bu yönde kararların verilmesini bekliyoruz” dedi. “AYM kararına ilişkin, ‘bireysel başvuruya ilişkin karar verildi’ diyerek tartışma yürütülüyor” ifadelerini kullanan Cangı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bireysel başvuruya ilişkin verilmiş karar ama aynı suçtan yargılananların hepsini kapsar. ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisini imzaladığı için hakkında soruşturma açılanlara savcıların kovuşturmaya yer yok kararı vermesi gerekiyor. Dava açılanlara da mahkemeler duruşma gününü dahi beklemeden AYM kararına dayanarak beraat kararı vermesi gerekiyor. Bu hukuk devleti sisteminin gereğidir. Verilen kararı doğru buluyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Hakan Güneş: Barış masası dışında çözüm yok

SONRAKİ HABER

Kriz Petkim’i etkilemedi: Üretim rekoru kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa