05 Ağustos 2019 16:05

Eğitim Sen: DEÜ GSF'de hocalarımıza mobing uygulamakta

Eğitim Sen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin taşınması sürecinde karşı çıkan akademisyenlere dönük mobinge tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Üniversiteler ve KYK Şubesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınması sürecinde bölüm hocalarına yönelik uygulanan mobingle ilgili yazılı açıklama yaptı.  

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin mevcut binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle başlatılan taşınma sürecine değiline açıklamada, "Başından beri yaşanan hukuksuzluklara yenileri eklenmektedir. Fakülte bileşenlerine danışılmadan Rektörlük kararı ile başlatılan süreçte eğitim olanaklarına ve eğitim hakkına yönelik yıkıcı ve telafi edilemez etkileri olacak bu sürece başından beri haklı ve meşru gerekçelerle itiraz eden, bilimsel ve akademik raporlarla karşılaşılacak sorunları dile getiren hocalarımıza yönelik keyfi, hukuksuz ve teamüllere uymayan hasmane uygulamalar özellikle son bir ay içerisinde çok yoğun bir şekilde artmıştır" denildi. 

Beş akademisyenin hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin ‘görülen lüzum üzerine’ denilerek Bölüm Başkanlıkları ve Anasanat Dalı Başkanlıklarındaki idari görevlerinden uzaklaştırılması eleştirilen açıklamada, yerlerine yapılan atamaların da yine yönetmelik ve teamüllere uygun olmayan bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

“ÖĞRETİM ELEMANLARI İŞ GÜVENCESİ ÜZERİNDEN TEHDİT EDİLDİ”

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Yöneticilerinin eğitim hakkını savunan hocalara karşı mobbing uyguladığı belirtilen açıklamada, "Dekan Vekili Prof. Hacı Yakup Öztuna'nın ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu'nun sürece itiraz eden öğretim elemanlarını, bire bir konuşmalarda iş güvencesi üzerinden tehdit ettiklerine dair bilgi ve şikayetler sendikamıza ulaşmıştır. Bunun dışında yönetmelik ve teamüllere uygun olmayan bir biçimde yine hem lisans hem de lisansüstü sınavları için daha önce Bölüm ve Anasanat dalı kurulu kararı ile jüri görevlerine seçilen hocalarımız jürilerden çıkartılmış ve yerlerine usulsüz atamalar yapılmıştır. Bütün bu keyfi ve hukuksuz uygulamalara karşı Fakülte Kurulu'ndaki görevlerinden istifa eden hocalarımızın yerine yine yönetmelik ve teamüllere uymayan bir şekilde yeni kurul üyeleri atanmıştır" denildi. 

“HUKUKSUZ HER İDARİ KARARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Açıklama şöyle devam etti; "Üniversite Üst Yönetimi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Enstitü yönetimi bilmelidir ki, bu süreçteki bütün bu hukuksuz, keyfi uygulamalar ve hasmane tutum güdülerek yapılan her uygulama sendikamız tarafından bilgi, belge ve tanıklıklarla kayıt altına alınmaktadır. Şube olarak Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hocalarının, öğrencilerinin ve idari personelinin hem sendikal, hem akademik, hem de hukuki olarak yanındayız. Kişisel veya kurumsal, maddi manevi kayıplara yol açan, hukuksuz her idari kararın veya uygulamanın ve yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımız bildiririz." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan, özerk eyalet olan Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırdı

SONRAKİ HABER

Öykü Arin'e bağışladığı ilik, başka çocuğa umut oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...