04 Ağustos 2019 08:45

‘Esenler Otogarı’nın alt katları kullanılamaz halde’

Daha önce otopark sorunuyla gündeme gelen Esenler Otogarı esnafı, biriken sorunlara dikkat çekti; otogarın alt katlarının kullanılamaz ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Fotoğraf: CeeGee / Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 26 Temmuz'da aldığı kararla Bayrampaşa'da bulunan Esenler Otogarı'nın otoparkını Avrasya Terminal İşletmeleri’nden alarak İSPARK'a devretti. İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi, Avrasya Terminal İşletmeleri’nin itirazı üzerine Esenler Otogarı’nın İBB bünyesindeki İSPARK’a devrini durdurdu. ‘Yürütmeyi durdurma’ kararının ardından İBB'nin gönderdiği belgelerin incelemelerini tamamlayan mahkeme, otoparkın İSPARK'a devrinin iptali için açılan davanın reddedilmesine karar verdi.

Otoparkın devredilmesi ile gündeme gelen otogarda dikkati çeken ilk sorunlardan biri otopark sorunu olsa da, temizlik, uyuşturucu kullanımı ve güvenlik sorunları bulunuyor.

'UYUŞTURUCU KULLANANLARIN UĞRAK NOKTASI OTOGAR'

Otogarı yolculuk amaçlı sürekli kullanan Tolga Gürsoy isimli yurttaş, otogarın İstanbul için çok küçük kaldığını belirterek, “Esenler Otogarı’nın güvenli bir yer olmadığını düşünüyorum. Çünkü giriş ve çıkışlarda herhangi bir güvenlik önlemi yok. Bu da otogarın güvenli olmadığını gösteriyor” dedi.  Alt katların virane ve karanlık olduğunu sözlerine ekleyen Gürsoy, “Bu nedenle burada neler döndüğü bilinmiyor. Otogarın alt katlarında kapalı dükkânlar ise uyuşturucu kullananların uğrak noktası olmuş durumda” diye belirtti.

‘GÜVENLİ BİR ORTAM YOK’

Alt katlarda esnaflık yapan Oktay Çivi de, temizliğin yapılmadığını ve alt katta güvenli bir ortamın bulunmadığını söyledi. Çivi, “Evden kaçan, uyuşturucu kullananların hepsi alt katlarda barınmaya çalışıyor. Alt katta tuvalet bulunmadığı için üst kata kadar çıkmak zorundalar ve o tuvalette ücretli olduğu halde çok pis durumdadır. Esnaf olarak buraya yatırım yapıp dükkan aldım. Burası için evimi ve arabamı sattım ama buraya kimse gelmiyor, bir çay bile satamıyoruz” diye konuştu. 

‘EN BÜYÜK SEBEBİ BURAYI YÖNETENLERDİR’

Esenler Otogarı’nda çalışan Günay Bahçeci ise, İSPARK’ın gelmesinin otogarın alt katları için bir çözüm olmayacağını dile getirdi. Bahçeci, “Alt katlar için ciddi anlamda bir temizlik ekibine ihtiyacı var. Üst katlarda trafik sorunu var. Üst katlarda çok fazla mağduriyet yok ama alt katlardaki esnafların hepsi mağdur. Burada her türlü pislik dönüyor” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan beklentilerinin olduğunu ifade eden Bahçeci, şunları söyledi: “Yıllardır ölü taklidi yapan, görmezden gelen İBB ve Esenler Otogarı’nı yönetenler sorun için bir çözüm getirmediler. İmamoğlu’nun mağdur olan esnaflara bir çözüm getirmesini istiyorum. İstanbul’a yakışan bir otogar olmasını istiyorum. Buranın böyle olmasının en büyük sebebi burayı yönetenlerdir. Defalarca verilen soru önergelerine rağmen İBB 1994’ten beri otogardaki sorunları görmezden geldi. Buradaki mağduriyetin herkes farkında, sorunları dile getirdik. Fakat bir çözüm üretilmedi. Esnaflar eksikliklerden dolayı ruhsat alamıyor. Birçok esnaf ruhsatsız çalışıyor. Devlet buranın güvenliği ve temizliğinden sorumludur.” ifadelerini kullandı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Başkanı: Eleştiriler iyi niyetli olmayan muhalefet alışkanlığından kaynaklı

SONRAKİ HABER

100 derece sıcağın yanı başında zorlu çalışma: Mangal kömürü üretimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...