26.07.2019 18:12

97 işçi zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Karabük Safranbolu'da bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan 97 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

97 işçi zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan ve zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan işçilerin sayısı 97'ye çıktı.

Alınan bilgiye göre, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan 54 işçi bulantı ve kusma şikayeti ile Safranbolu Devlet Hastanesi ve Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Bir süre sonra aynı belirtileri gösteren 43 işçi daha hastaneye gitti.

Tedaviye alınan ve sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen 97 işçiden 81'i işlemlerinin ardından taburcu edildi.

İşçilerin fabrikada dün öğlen yedikleri yemeğin ardından şikayetlerinin başladığı belirtildi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu ve Karabük'teki hastanelere önce 54, daha sonra 43 işçinin kusma ve mide bulantısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

İşçilerin hemen tedaviye alındığını belirten Sarı, “Yapılan kontrollerde hepsinin sağlık durumunun iyi olduğu gözlendi. Tedavisi tamamlanan işçiler taburcu edildi. İlgili diğer kurumlarla tekstil fabrikasında verilen yemekten numuneler alınmış sonuçları beklenmektedir” dedi.

Sarı ayrıca tedavilerinin ardından 81 işçinin taburcu edildiğini, 16 kişinin ise müşahede altında tutulduğunu kaydetti. (Karabük/DHA)

31.01.2026 16:26

Fenerbahçe’de Sidiki Cherif iddiası: Opsiyon bedeli ortaya çıktı

Fenerbahçe’nin, Angers forması giyen 19 yaşındaki santrfor Sidiki Cherif ile anlaşma sağladığı iddia edildi. Oyuncu satın alma opsiyonuyla kiralanırken, opsiyon bedeli 22 milyon euro olarak belirlendi.

Fenerbahçe’de Sidiki Cherif iddiası: Opsiyon bedeli ortaya çıktı Fotoğraf: Sidiki Cherif Instagram hesabından
01.02.2026 22:14

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: 'Bu kader değil, cezasızlık'

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden aileler, depremin üçüncü yılında Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi. Anmada aileler, kayıplarını, enkaz başında yaşadıklarını ve üç yıldır süren adalet mücadelesini anlattı.

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: “Bu kader değil, cezasızlık”

Fotoğraf: Evrensel

01.02.2026 18:45

CHP Tunceli Merkez İlçe Başkanı hakkında şiddet iddiası: İl Başkanlığı soruşturma başlattı

CHP Tunceli Merkez İlçe Başkanı Emrah Çiçek hakkında psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiası üzerine CHP Tunceli İl Başkanlığı konuyla ilgili parti içi süreç başlatıldığını duyurdu.

CHP Tunceli Merkez İlçe Başkanı hakkında şiddet iddiası: İl Başkanlığı soruşturma başlattı
31.01.2026 22:10

KKTC’de asgari ücret belirlendi: Hayat pahalılaşırken ücret eriyor

KKTC’de net asgari ücret 52 bin 738 TL oldu. Hür-İş, yüzde 18,39’luk artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek “Bu ücret geçinmeye değil, sürünmeye yetiyor” diyerek tepki gösterdi.

KKTC’de asgari ücret belirlendi: Hayat pahalılaşırken ücret eriyor

Fotoğraf: KKTC Cumhurbaşkanlığı 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!