24 Temmuz 2019 11:41

Almanya’da bir ırkçı saldırı daha: Eritreli mülteciyi öldürüp intihar etti

Almanya'da ırkçı cinayetler yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Hesen'e bağlı Wächtersbach’ta Eritreli mülteciyi kurşunlayarak öldüren saldırgan intihar etti.

Fotoğraf: Yüksel Dalmış/Evrensel

Paylaş

Hıdır GÜYİLDAR
Hesen

Almanya’da ırkçı saldırılara bir yenisi eklendi. Hesen eyaletinin küçük kasabalarından biri olan Wächtersbach’ta 26 yaşında ve Eritreli olduğu öğrenilen bir mülteci arabasının içinde kurşunlandı. Karnından yaralanan ve ameliyat olan mülteci, hastanede tedavi altında tutulurken, 55 yaşındaki Alman zanlı ise arabasında ölü bulundu. Mülteci düşmanı içerikli bir veda mektubu bırakan ve gittiği bir barda “Birkaç mülteciyi birlikte götüreceğim” diyen zanlının intihar ettiği açıklandı. Saldırı ise dün yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

SAVCILIK: IRKÇI GEREKÇELERLE SALDIRDI

Frankfurt Başsavcılığı ve Hessen Eyaleti Kriminal Dairesi, salı günü yaptıkları ortak basın açıklamasında 22 Temmuz’da meydana gelen saldırının ırkçı gerekçelerle yapıldığını duyurdu. Saldırganın evinde yapılan aramada ikisi uzun menzilli, dördü yarı otomatik olmak üzere 6 adet silah, bin kadar mermi, Nazi sembolleri ve mülteci düşmanı içerikli veda mektubu bulundu.

Yapılan araştırmada 55 yaşındaki saldırganın, saldırı öncesi bir bara gittiği ve burada “Kendimi öldüreceğim, ama gitmeden önce de birkaç mülteciyi birlikte götüreceğim!” dediği ortaya çıktı.

Saldırganın daha sonra dışarı çıktığı ve önüne çıkan ilk mülteci görünümlü kişi olan Eritreli mülteciye ateş ettikten sonra bara dönerek, “Bir tanesini hallettim” dediği tespit edildi. Bardan ayrılan zanlı buradan 7 kilometre kadar uzaklıkta bulunan arabası içinde intihar etmiş olarak bulundu.

IRKÇI SALDIRILAR ARTIYOR

Almanya’da ırkçı saldırılar son dönemde yeni boyutlar kazanarak artıyor. Saldırılar sadece mültecilere, yabancı kökenlilere değil, ırkçılık ve yabancı düşmanı politikalara karşı çıkan Almanlara karşı da gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 2 ay önce, yine aynı eyaletin Kassel kentinde CDU’lu politikacı Vali Walter Lübcke, Neonazi olduğu tespit edilen Stephan Ernst tarafından öldürülmüştü.

Vali Walter Lübcke’nin Neonaziler tarafından öldürülmesi, Kassel’de on bin antifaşist tarafından protesto edilmişti. Wächtersbach kasabasında yapılan son saldırı da bu küçük yerleşim biriminde dün 400 kişilik antifaşist grup tarafından protesto edildi.

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet davası avukatı Tatar: Dosyada adli tıp delili çok fazla

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi ‘Batı Nil Virüsü’ne karşı çalışma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa