12 Temmuz 2019 13:08

Suruç Katliamı davasında mahkeme görüntü ve telsiz kaydı istedi

IŞİD'in saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı davası görüldü. Mahkeme olay öncesi 13 günün kamera kayıtları ve polis telsiz konuşmalarını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Suruç Katliamına dair “görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla yargılanan 2 polisin duruşması görüldü. Mahkeme, olay öncesi 13 günün kamera kayıtları ve polis telsiz konuşmalarını istedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD saldırısında 33 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin polis memurları A.K. ve A.O.D.’nin “görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Suruç Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

 Duruşmaya, sanık polis memurları katılmazken, katliamda yakınlarını kaybedenlerin avukatları hazır bulundu.

"GÖREVLİ DİĞER POLİSLER DE DİNLENSİN"

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Avukat Gülhan Kaya, önceki celsede A.O.D.’nin beyanında geçen ve o gün birlikte görev yaptıklarını ve önlem aldıklarını iddia ettiği polis memurları B.O., H.M. ve A.Ö.’ün dinlenmesini talep etti.

 Olay öncesi ve sonrası 2015 yılının 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde yapılan telsiz konuşmalarının dosyaya girmesi talebinde bulunan Kaya, “Sanık A.O.D.’nin kendi beyanında belirttiği ve toplanmasını da kendinin söylediği, bizi de önlem alınmadığına dair toplanmasını istediğimiz delil olan olay anı ve öncesine ait kamera kayıtlarının dosyaya celbini talep ederiz” diye konuştu.

MAHMEKE TELSİZ KAYITLARINI İSTEDİ

Avukat savunmasının ardından kararını veren mahkeme heyeti, olay yerinde A.O.D. ile birlikte görev yapan polis memurları B.O., H.M. ve A.Ö.’ün tanık olarak dinlenmesine, 7 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.01’e kadar Amara Kültür Merkezi önü ve çevresini gören kamera görüntülerinin kolluk birimine müzakere yazısı yazılarak istenmesine, 8 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.00’ye kadar telsiz kayıtlarının incelenmesi için ilgili kolluk birimine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 4 Şubat 2020’ye erteledi. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Mehmet Fatih Traş Yaz Okulu başlıyor

SONRAKİ HABER

Anaokulunda 6 yaşından küçük çocuklara kına gecesi rezaleti Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...