10 Temmuz 2019 13:19

Erdoğan, suçu görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’ya attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını değerlendirdi: Merkez Bankası Başkanı'nın tasarrufları neticesinde ağır bedeller ödedik.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ziyareti sonrası uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanlık kararnamesiyle Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmasını değerlendirdi.

Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanı'nın tasarrufları neticesinde ağır bedeller ödedik" dedi. Erdoğan, "En önemlisi piyasalara güven vermedi. Piyasalarla iletişimi iyi değildi. Tabi bunların hepsi oralarda başka sıkıntıları da meydana getirdi. Bundan dolayı artık böyle bir değişime gidilmesinin ülke ekonomisi için hayırlı olacağına inandık ve bu adımı attık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

"Para Politikası Kurulu toplandığı zaman 'Acaba buradan bu defa ne çıkacak?' Bir diğer taraftan ayda bir toplanan Para Politikası Kurulu. Beyefendinin zamanında biliyorsunuz, senede 10'a indirildi. Bunlar bize sorularak değil kendi kendine yapılmış şeyler."

Merkez Bankası'nın, ekonominin finans ayağında kilit role sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan "Orayı tamamıyla bir revize edemezsek, orayı sağlam temellere bağlayamazsak orada ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından başkan yardımcılarından Murat Uysal göreve getirilmişti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metin Kahraman: Kültür insanlarını sürece dahil etmemek büyük bir hataydı

SONRAKİ HABER

Faytona Binme Atlar Ölüyor İnisiyatifi: İBB faytonları kaldırsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...