10 Temmuz 2019 11:29

ODTÜ: Yurt inşaatını tekrar gözden geçireceğiz

ODTÜ Yönetim Kurulu kavaklık alana yapılması planlanan KYK yurt inşaatının gözden geçirileceğini duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Yönetim Kurulu, kavaklık alana yapılacak KYK yurdu için polis eşliğinde ağaçların kesilmesine gelen tepkiler üzerine “Protokol ve ihale ile ilgili yasal gereklilikler olsa bile yapılabileceklerin tekrar gözden geçirilmesi, ilgili kurumlar ve bileşenler ile bu doğrultuda müzakerelere devam edilmesi” kararı aldıklarını duyurdu.

ODTÜ kampüsünde bulunan kavaklık alana yapılmak istenen KYK yurdu için ağaçların polis eşliğinde kesilmek istenmesi tepkilere neden olmuştu. Kavak ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren öğrencilere polis saldırmış, Çankaya Belediyesi de inşaat ruhsatının olmadığını duyurmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ise “yurdu biz yapalım, hibe edelim” teklifi geldi.

Yaşananlardan sonra dün toplanan ODTÜ yönetim kurulu, öğretim üyelerine e-posta ile duyuru yaptı. Açıklamada, “Üniversitemizde ve ülkemizde barış ve huzur hepimiz için önce gelmektedir. Bu nedenle protokol ve ihale ile ilgili yasal gereklilikler olsa bile yapılabileceklerin tekrar gözden geçirilmesi, ilgili kurumlar ve bileşenler ile bu doğrultuda müzakerelere devam edilmesi ve bir an önce üniversitemizde hayatın normale dönmesi için her adımın atılması yönünde görüş birliği oluşmuştur. Bu yönde çalışmalar takip edilecek ve gelişmeler üniversitemiz ile paylaşılacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tazminatları ödenmeyen Somalı madenciler Kömür İşletmeleri Müdürlüğüne yürüdü

SONRAKİ HABER

Ecem Balcı'nın babası: Kızım kanseri yendi, katilini yenemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...