28 Haziran 2019 00:19

Ankaralı işçiler: Seçimin faturası bize çıkarıldı

Seçim sonrası zam üstüne zam geldiğini belirten işçiler "Eğer kendi sorunumuza sahip çıkmazsak kaybetmeye devam ederiz” diyor.

Fotoğraf: EVRENSEL

Paylaş

Hasan KARA
Ankara

İstanbul seçimleri, ülkenin hala ana gündemi durumunda. Ancak ekonomik krizin etkileri de tam hız sürüyor. Ankara’da Türk Traktör ve Man fabrikalarında çalışan işçiler, iktidarın hiçbir sorunu çözmediğini, verecek vaadinin de kalmadığını belirterek, “Seçimin faturası bize çıkarıldı. Her şeye zam geldi. Sürekli bizi fedakarlığa çağırıyorlar ama koltuklarda hep aynı kişiler oturuyor” diye tepki gösterdi.

Geçmişte AKP ve MHP’ye oy verdiğini ancak son seçimde Ankara’da CHP’ye oy verdiğini ifade eden bir Türk Traktör işçisi, “Seçim gündemi soğumadan zam üstüne zam geldi. Benzinden çaya, şekere zam yapıldı. Seçimin faturası bize çıkarıldı. İmamoğlu’nun kazanmasına ülke genelindeki çoğunluk sevindi. Bizim fabrikada da çoğu arkadaş seçim sonuçlarından memnun. Çünkü artık bizim gidecek bir yerimiz kalmadı. Sürekli bizi fedakarlığa çağırıyorlar ama koltuklarda hep aynı kişiler oturuyor. O yüzden arada bir değişimin olması şart” dedi.

"SÖZLEŞME TARTIŞMASI BAŞLAR"

Seçim sonuçlarından mutlu olduğunu söyleyen başka bir işçi, Cumhurbaşkanı’nın ders alarak yeni vaatler ortaya atacağını düşünüyor. “Bu saatten sonra yalanlara kanmamak gerekir” uyarısında bulunan işçiye, TİS döneminin yaklaştığını ve ne gibi tartışmaların olduğunu sorduğumuzda şu yanıtı verdi: “Şu an sözleşme hiç konuşulmuyor. Herkes seçimin ve işinin derdinde. Seçim derdi bitti ama iş derdi bitmedi. Şimdi henüz sözleşme konuşulmuyor olsa da yavaş yavaş tartışmalar başlar. Benim beklentim şu an için eski sözleşmenin altına düşülmemesi ve kimsenin işinden edilmemesi.”

"UMARIM DERS ÇIKARIRLAR"

Man fabrikasında çalışan genç bir işçi ise sonuçları “AKP çok büyük tokat yedi” diye değerlendirdi. İşçi şöyle devam etti: “Her ilçede kaybetti, erken seçime götürmeye çalışacaklar bence. Eğer öyle yaparlarsa bence onlar kaybeder. Bu süreçten bir ders çıkarmaları lazım. Halk gırtlağına kadar borç içinde, daha hâlâ kıdem tazminatını fona devretmekten falan bahsediyorlar. Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorununu çözmedi, eğitim sorununu, işsizlik sorununu çözmedi, halka olumlu hiçbir vaatleri yok. Damat her ekrana çıktığında, millet tepki gösteriyor. Zaten memleketteki insanları birbirine düşman etmişsin. Ama bu düşmanlığın son bulması açısından bu seçim çok önemliydi. Çünkü sağcısı, solcusu, Türk’ü, Kürt’ü bu sefer ortak bir aday etrafında buluştu. Ben de bu saatten sonra her şeyin güzel olmasını istiyorum.”

"BU SAATTEN SONRA HERKES ‘BARIŞ KAZANACAK’ DEMELİ"

CHP’li olduğunu ifade eden bir Türk Traktör işçisi şunları söyledi: “Artık seçim bitti. Bundan sonra ‘her şey çok güzel’ olmak zorunda. İmamoğlu’ndan benim beklentim büyük ama kısa vadede ülke genelindeki problemleri tabii ki de çözemez. İstanbul’u çözsün hele bir, ülke geneli de herhalde bir gün çözülecek. Tam anlamıyla çözüm olabilmesi için AKP iktidarının tümden gitmesi lazım. Fabrikada durumlar daha kötüye gidiyor, duruşlar bir türlü bitmiyor. Ekonomi de düzelecek gibi durmuyor.” Bu seçimde özellikle HDP’li seçmenlerin çok belirleyici olduğunu söyleyen işçi, “Demirtaş’a teşekkür etmek lazım. Türlü oyunlar oynandı ama duruşunu bozmadı. Bu saatten sonra bence herkes ‘Barış kazanacak’ demeli” dedi.

{{381944}}‏

ÖNCEKİ HABER

Sincan'daki işçiler: Eğer sen tanımazsan, halk tanıtır iradesini

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı İmamoğlu: 31 Mart'ta saati durdurmak istediler, halk yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...