27 Haziran 2019 11:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sinop nükleer santral projesi durdu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Japonya’da yayım yapan Nikkei gazetesine verdiği röportajda Sinop nükleer santral projesinin durduğunu açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28-29 Haziran tarihlerinde Japonya’nın Osaka şehrinde yapılacak G20 liderler zirvesine katılmak için yola çıkmadan önce Japonya’da yayım yapan Nikkei’de 27 Haziran’da yayınlanan mülakatta, Sinop nükleer enerji santrali projesinin durduğunu açıkladı.

Erdoğan, “Sinop nükleer enerji santrali projesinde arzu edilen noktada değiliz. Japon tarafınca hazırlanan fizibilite çalışması raporu ve maliyet analizi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve diğer gerekli kurumlarımız tarafından ayrıntısıyla incelendi. Hem maliyet, hem de takvim bakımından başlangıçtaki anlaşmamızla uyum içinde olmayan bir tabloyla karşılaştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sinop nükleer enerji santralinin arzu ettiğimiz gibi ilerlememesi tabii ki üzücü. Ne var ki, Japonya ile enerji işbirliğimizi sadece nükleer enerji alanıyla sınırlamıyoruz” ifadelerini kullandı. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Sultangazi'de temizlik işçisine baltalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa