24 Haziran 2019 10:40

AYÇEP Yöneticisi Ahmet Uslu'ya sosyal medya gözaltısı

Aydın'da AYÇEP Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uslu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Yönetim Kurulu üyesi ve Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

İfade için Çine Emniyet Müdürlüğüne çağrılan Uslu'ya, sosyal medya hesabından paylaştığı çoğu Sefer Selvi'nin Evrensel Gazetesinde çıkan karikatürleri olmak üzere, Penguen ve diğer dergilerde çıkmış karikatürlerin Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği ileri sürülerek ifadesine başvurulacağı iletildi. Poliste ifade vermeyeceğini, ifadesini savcılıkta vereceğini belirten Uslu'ya gözaltı işlemi yapıldı. Öğle saatlerinde Çine Cumhuriyet Savcısına ifade veren Uslu paylaştığı karikatür ve fotoğrafların gazete ve dergilerde yayınlandığını belirterek, “Bu paylaşımları yaparken cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve organlarını aşağılama, halkın kin ve düşmanlığa tahrik amacım yoktu. Ben sadece muhalif kişiliğim nedeniyle eleştirmek amacıyla bu paylaşımları yaptım” dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Uslu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

JES KARŞITI HALK TOPLANTISINA DA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Uslu ve AYÇEP yöneticileri geçtiğimiz günlerde de nisan ayında Aydın Karacasu'da yaptıkları jeotermal karşıtı bir halk toplantısı gerekçesiyle, kaymakam tarafından şikayet edilmiş, Karacasu Cumhuriyet Savcılığı da haklarında soruşturma başlatmıştı. AYÇEP ve Aydın Tabip Odası yöneticileri bu soruşturma ile ilgili yarın (Salı) Aydın'da bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: Sonuçlar emekçiler arasındaki huzursuzluğun büyüdüğünü gösterdi

SONRAKİ HABER

Dünya basını 23 Haziran’ı “Erdoğan’ın yenilgisi” olarak yorumladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...