14 Ekim 2012 13:10

Erdoğan-Davutoğlu Azerbaycan’a gidiyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakü’de 15-16 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (ECO) 20. Bakanlar Konseyi Toplantısına ve 12. Zirvesine katılmak üzere bugün Azerbaycan’a gidecek.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu

Erdoğan-Davutoğlu Azerbaycan’a gidiyor
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakü’de 15-16 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (ECO) 20. Bakanlar Konseyi Toplantısına ve 12. Zirvesine katılmak üzere bugün Azerbaycan’a gidecek.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu zirveyle, Aralık 2010’da Türkiye’nin üstlendiği ECO Dönem Başkanlığı Azerbaycan’a devredilecek.
Bakanlar Konseyi Toplantısında ve Zirvede, genel olarak Ekonomik işbirliği Teşkilatı’nın 2010 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen son Zirvesinden bu yana geçen 2 yıllık süre zarfında kaydedilen gelişmeler ile ECO 2015 Vizyon Belgesinde öngörülen hedeflere ve Teşkilatın performansına ilişkin bir değerlendirme yapılacak.
Zirvede ayrıca, 2010 yılında ECO İstanbul Zirvesinde Türkiye’nin inisiyatifiyle kurulan Akil Adamlar Grubu’nun raporu ele alınacak, Anlaşmalar ve Bölgesel İşbirliği Projeleri de gündemde yer alacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Anonymous, WikiLeaks’den desteğini çekti

SONRAKİ HABER

İstanbul Barosu'nda başkan değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...