14 Ekim 2012 12:56

Anonymous, WikiLeaks’den desteğini çekti

ULUSLARARASI hacker grubu Anonymous, birçok eylem yaparak desteklediği WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın ‘tek adam şovu’ yaptığını belirterek, desteğini çektiğini açıkladı.ABD’nin gizli diplomatik yazışmalarını tüm dünyaya ifşa eden Julian Assange cinsel taciz suçlamaları ile karşı karşıya olduğ

Anonymous, WikiLeaks’den desteğini çekti
Paylaş

ABD’nin gizli diplomatik yazışmalarını tüm dünyaya ifşa eden Julian Assange cinsel taciz suçlamaları ile karşı karşıya olduğu İsveç’e iade edilmemek için bir süredir Ekvador’un Londra’daki elçiliğinde kalıyor. Assange’a iki yıldır destek veren uluslararası hack grubu Anonymous, Assange ve WikiLeaks aleyhinde faaliyette bulunan kişi ve kurumların bilgisayarlarını hacklemiş, hatta birçok bilginin de kaynağı olmuştu.

Hack grubu, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada WikiLeaks’in bilgi ve haber alma özgürlüğü projesi olmaktan çıkıp ‘tek adamlık Julian Assange şovuna’ dönüştüğünü bildirerek bir dönemin sonuna gelindiğini vurguladı.

Anonymous ilk olarak 2010’da WikiLeaks’in imdadına koşmuş, siteye yapılan ödemeleri bloke eden MasterCard, Visa ve PayPal gibi siteleri kilitlemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taksim rantın değil emeğin meydanıdır

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Davutoğlu Azerbaycan’a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...