Sevda Karaca Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti: Katliamın sorumluları burada

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti.

07 Mayıs 2024 16:52
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Adalet Bakanlığı önünde 96 gündür adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Karaca, adalet nöbetinin katliamın asıl sorumluların, üstünü örtenlerin ve hesap vermesi gerekenlerin olduğu yerde devam ettiğini belirterek, “Bu ağıt bu ülkedeki Kürt kadınların isyanıdır” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, 96. gününde devam etti. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve parti heyeti Şenyaşar’ı ziyaret etti.

"BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN"

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Emine Şenyaşar, Kürtçe "Beni yalnız bırakmayın" diyerek ağıt yaktı.

"Bu nöbet Urfa’da, adliye önünde devam ederken de Emine annemizin yanındaydık” diyen Karaca, şöyle konuştu: "Bugün bu katliamın asıl sorumlularının, üstünü örtenlerin ve hesap vermesi gerekenlerin olduğu yerde bu nöbet devam ediyor. Biz de bu nöbetin bir parçasıyız. 96 gündür burada çınlayan isyan, ağıt bu ülkedeki Kürt kadınların isyanıdır. Ülkede onlarca benzer adaletsizlik durumu aydınlatılana kadar da bu çığlık bitmeyecek. Emine Şenyaşar’ın üstünlerin hukukuna karşı sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nin büyümesi sadece Emine Anne için değil, bu ülkede benzer biçimde karşı karşıya bırakılan bütün benzer vakalara için çok önemli bir anlam ifade ediyor. Emek Partisi olarak, bu sesi, adalet mücadelesini yükseltmek ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için hem burada, hem Meclis’te hem de sokakta bu sesi büyüteceğiz."

"ADALET ÇIĞLIĞINI SUSTURMAK İSTİYORLAR"

Adalet nöbetindeki talebin yaşananların ortaya çıkarılması, suçların bulunması, adaletin gereğinin yerine getirilmesi olduğunu vurgulayan Karaca, "Gereğini yerine getirmeyenler adalet çığlığını susturmak için pek çok soruşturmayla, davayla, engellemeyle yeni hukuksuzluklara imza atıyorlar. Buna izin vermemek elimizde. Bunun için birliğimizi güçlendirmek, Emine Annenin çığlığını hep birlikte ortak bir kadın çığlığı haline getirmek için de kadın yoldaşlarımızla birlikte bugün buradayız. Adalet mücadelemiz devam ettiği sürece, Emine Annenin gözyaşları dinene kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

DOSYA | Uluslararası grev raporu

SONRAKİ HABER

Kıyak var, teşvik var, uygun köle yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...