15 Ekim 2012 05:36

İstanbul Barosu'nda başkan değişmedi

İSTANBUL ve Ankara başta olmak üzere bugün pek çok ilde avukatlar, baro başkanlarını seçmek için sandığa gitti. Dünyanın üç büyük barosundan biri olan İstanbul Barosu’nda başkanlık seçimleri Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4 adayın yarıştığı seçimde oy verme işlemi 5 s

İstanbul Barosu'nda başkan değişmedi
Paylaş

2 yıllık bir süre ile yeni baro yönetimini belirleyecek seçimlerde yaklaşık 30 bin avukat oy kullandı. Seçimlerde, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı ve şu anki başkan Avukat Ümit Kocasakal, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Avukat Rıza Saka, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun bir diğer adayı Avukat Muammer Aydın ile Çağdaş Avukatlar Grubu ile Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu ortak adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu yarıştı. Seçimleri mevcut başkan Ümit Kocasakal bir kez daha kazandı.

ANKARA’DA DA ESKİ BAŞKAN

Ankara Barosu seçimlerinde de kayıtlı yaklaşık 11 bin üye oy kullandı. Ankara Barosu Başkanı olmak için bağımsız Bülent Turhan Gündüz, Baroda Birlik Grubu’ndan Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu, Baro’da Değişim Grubu’ndan Avukat Eyüphan Korkmaz, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan Avukat Metin Feyzioğlu ve Avukat Recai Rahim Görgülü, Devrimci Demokrat Avukat Grubu’ndan Avukat Medeni Ayhan ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Alpaslan Sucu yarıştı. Ankara’da da başkan değişmedi, mevcut başkan Av. Metin Feyzioğlu kazandı.

Anadolu’da kurulmuş en eski baro olan 104 yaşındaki Bursa Barosu’nda da bugün seçim heyecanı vardı. “Değişim Grubu” Başkan Adayı ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ile “Öncü Hukuk Platformu” Başkan Adayı Ekrem Demiröz başkanlık için yarıştı.

Rize Barosu ise  tek listeyle seçime gitti. Yunus Çoruh, Baronun yeni başkanı oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-Davutoğlu Azerbaycan’a gidiyor

SONRAKİ HABER

İlk internet dizisi başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...