19 Haziran 2019 08:24

AKP, ev ziyaretlerinde “İmamoğlu Rum, cenaze yıkanmasın istiyor” diyor

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, İstanbul’da ev ziyareti yapan AKP’lilerin Ekrem İmamoğlu için “Kendisi Rum… İsraftan söz ettiği cenazelerimizin yıkanmaması” dediğini iddia etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında İstanbul’da seçim çalışması yürüten AKP’lilerin ev ziyaretlerinde Ekrem İmamoğlu için “Rum” söylemini devam ettirdiğini ve İmamoğlu’nun seçim kampanyası sloganlarından olan “israf”ı da “İsraftan söz ettiği cenazelerimizin yıkanmaması” şeklinde propaganda ettiğini yazdı. 

"İMAMOĞLU RUM, İSRAFTAN SÖZ ETTİĞİ CENAZELERİMİZİN YIKANMAMASI"

Sarıkaya yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

“Anlatıldığına göre evlere yapılan ziyaretlerde de İmamoğlu’nun kimliği üzerinden yürütülen bir propaganda gerçekleştiriliyor.

“Pontus…” üzerinden başlayan, tepki oluşunca da söylemden çekilen propaganda, birebir evlerde gerçekleşen görüşmelerde bu kez, “Kendisi Rum… İsraftan söz ettiği cenazelerimizin yıkanmaması” yönünde söyleme dönüşmüş.

Şunu belirtmeliyim TBMM kulisinde dün sohbet ettiğim AK Partili bazı milletvekilleri de bu propagandanın sıkıntı yarattığına inanıyordu, “Bu bize 31 Mart öncesi ne kazandırdı ki şimdi oy getirecek” hayıflanması içindeydi.

Haksız da değiller…

Çünkü seçim propagandasında aslolan, rakip adayı hatırlamaktan seçmeni uzaklaştıran stratejiyi geliştirmektir.

Nitekim AK Parti de bu kuraldan yola çıkarak Ekrem İmamoğlu’nun adını dahi anmayan bir strateji ile “CHP adayı…” söylemini geliştirmişti.

Bu model de tutmuş, Binali Yıldırım’ı, sakin, kavgacı olmaktan uzak, icraya dönük kimliğiyle öne çıkaran modele yönelmiş, bayramdan bu yana da bu stratejinin işe yaradığı görülmüştü.

Ancak son iki haftada yaşananlar İmamoğlu’nun bırakın adını anmamayı, her gün gündeminin birinci maddesi yaparak popülaritesini arttırdı, kitlelerin ona olan merakını yükseltti.

Adayların karşılaştığı televizyondaki canlı yayın ile de İmamoğlu’nun bugüne kadar ulaşamadığı seçmene mesajını iletme olanağı verildi.

İmamoğlu da bunu iyi kullandı, kendi taraftarı yerine öteki seçmeni kazanmaya oynadı; özellikle programın son bölümünde kazanması halinde uygulama sözü verdiği vaatleri öteki seçmenin beklentilerine hitap ediyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi: Düşmanlık değil kardeşlik, ırkçılık değil eşitlik

SONRAKİ HABER

Erdoğan seçim öncesi son kozunu oynuyor: Sert söylemleriyle yeniden başrolde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...