17 Haziran 2019 10:47

TKP, 23 Haziran İstanbul seçiminde sandığa gitmeme kararı aldı

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldı.

TKP logosu

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldı. "Halkımıza..." başlığı ile yapılan açıklamada TKP sandığa gitmeme kararını, "TKP’liler, 23 Haziran’da birçok kişinin huzursuz olduğu ama şu anda sesini çıkarmadığı bu mutabakata mahkum olunmadığını göstermek, seçimden sonra ortaya çıkacak tehlikeli gelişmelere hazırlanmak, gericiliği meşrulaştırma çabalarına ortak olmamak için sandığa gitmeyecektir. Bu bir boykot çağrısı değil, bir siyasi tutumdur. Partimiz, Türkiye’nin emekçi insanlarının bu siyasi tutuma 24 Haziran’dan itibaren daha fazla ihtiyaç duyacağı bilinciyle hareket etmektedir" ifadeleri ile açıkladı. 

TKP, boykot kampanyası yürütmeyeceklerini belirterek nedenini şu ifadelerle açıkladı: "Türkiye Komünist Partisi 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur' derken onu ve temsil ettiği siyaseti değil, gelişkin bir adalet anlayışını savunuyordu. Bu anlayış, İmamoğlu’nun ve adayı olduğu ittifakın yinelenen seçime katılma kararını görmezden gelip etkili bir boykot çağrısı yapmamamızın da temel nedenidir."

TKP daha önce yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Güner Karaoğlu'nun 23 Haziran’da yapılacağı duyurulan seçimde aday olmayacağını duyurmuştu. Açıklamada "Doğru tavır, bu hukuksuzluğun boykotla yanıtlanmasıdır. Halkımızı bu tutuma destek vermeye çağırıyoruz. Etkisiz bir boykot girişiminin siyasi iktidarın ekmeğine yağ süreceğini bildiğimiz için, gelişmeleri takip edecek ve nihai kararımızı buna göre vereceğiz. Her durumda TKP bu girişime karşı kararlı bir duruş sergileyecektir. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, 23 Haziran’da yapılacağı duyurulan oylamada hiçbir biçimde aday olmayacaktır" denilmişti.

TKP'nin 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Güner Karaoğlu, 10 bin 349 oy almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’da gözaltına alınan gazeteciden 6 Mayıs'tan bu yana haber alınamıyor

SONRAKİ HABER

Bayhan: Yorgun burjuva siyasetçinin 'yıkılmadım ayaktayım' çabasını gördük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...