16 Haziran 2019 12:50

ODTÜ hazırlık öğrencilerinden İngilizce Yeterlilik Sınavına tepki

ODTÜ hazırlık öğrencileri İngilizce Yeterlilik Sınavı'nın aldıkları eğitimden uzak olduğunu söyleyerek, değerlendirme yönteminin değiştirilmesini istiyor.

 

Fotoğraf: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Paylaş

ODTÜ hazırlık öğrencileri yıl sonunda girdikleri İngilizce Yeterlilik Sınavı'nın sene boyunca aldıkları eğitimden uzak olduğunu söyleyerek, değerlendirme yönteminin değiştirilmesini istiyor. Taleplerine ilişkin dilekçe hazırlayarak, ilgili Enstitülere veren öğrenciler yaz okulu ücretlerinin düşürülmesini ve bütün fakülteler için eşit olmasını da talep ediyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi hazırlık öğrencileri girdikleri İngilizce Yeterlilik Sınavı (EPE) içeriğinin sene içinde aldıkları eğitimden biçim ve yöntemi açısından uzak olduğunu söyleyerek, tepki gösteriyorlar. 12 Haziran tarihinde gerçekleşen sınavla emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten öğrenciler, sosyal medya üzerinden başlayan birliktelikleri sonrasında yan yana gelerek taleplerine ilişkin dilekçe hazırladı. Öğrenciler, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla sınav değerlendirme yönteminin sınav sonuçları ve önceki yılların sınav sonuç verileri incelenerek değiştirilmesini istiyor. Yeni değerlendirme yöntemi sonucunda başarısız sayılan öğrencilerin de mağduriyetinin giderilmesi adına yaz okulu öncesinde eğitim seviyesine uygun yeni bir sınav yapılmasını talep eden öğrenciler, “Yaz okulundan sonra gerçekleşecek EPE sınavına girişin yaz okuluna kayıt gerektirmemesi, yaz okulu ücretinin düşmesi ve bütün fakültelerin hazırlık öğrencileri için eşit olması”nı istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnen Aliağa Belediyesi işçilerinden dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Manisa'da işçiler geleceklerini tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa