22 Mayıs 2019 06:45
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2019 15:11

Şırnak Cezaevinde erkek gardiyanların kadınları taciz ettiği iddiası

Şırnak Cezaevinde bir mahpus, bazı erkek gardiyanların kadınları taciz ettiğini iddia etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan bir mahpus, gönderdiği mektupta bazı erkek gardiyanların kadın koğuşlarını pencereden gözeterek taciz ettiklerini ileri sürdü. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, söz konusu iddiayı Bakan Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

MA'da yer alan habere göre, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan bir kişi, cezaevinde yaşadıkları sorunlara ilişkin bir mektup kaleme aldı. Cezaevindeki bazı gardiyanların provokasyon çıkarma peşinde olduğunu kaydeden mahpus, 1 Mayıs günü başgardiyan Y.P.'nin koğuş mazgallarından açlık grevindeki tutukluları tehdit ederek, "Sizlere bugüne kadar yapamadığımız her şeyi yapacağız" şeklinde tehditte bulunduğunu hatırlattı.

Tutuklu, bazı erkek gardiyanların kadın koğuşlarını pencerelerde gözettiği ve özelikle kadın mahpusların çamaşır yıkadıkları esnada bazı erkek gardiyanların tutukluları taciz ettiğini iddia etti.

CEZAEVİNDE, TEHDİT, TACİZ VE GÖRÜŞ YASAĞI

Öte yandan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şırnak T Tipi Cezaevinde gardiyanların, kadın mahpuslara yönelik taciz iddialarına ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.

Soru önergesinde bir mahpusun ailesine ulaşan mektubundan yola çıkarak cezaevinde kadın mahpusların gardiyanlar tarafından taciz edildiğini belirten İmir, "Mektuba göre 1 Mayıs günü Başgardiyan Y.P koğuş mazgallarından açlık grevi eyleminde olan tutukluları tehdit etmiştir. Gardiyan tutuklulara 'Sizlere bu güne kadar yapamadığımız her şeyi yapacağız' şeklinde sözlü bir şekilde tehdit etmiştir. Bu tehditten sonra cezaevinde açlık grevi eyleminde olan 8 tutsağa bir aylık görüş yasağı verilmiştir. Yine mektupta bazı erkek gardiyanların kadın koğuşlarını pencerelerden gözettiği iddialar arasındadır. Özelikle kadın tutsakların çamaşır yıkadıkları esnada bazı erkek gardiyanların mahpusları taciz ettiği iddia ediliyor" dedi.

Nuran İmir’in, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması için sorduğu sorular ise şöyle;

  1. Şırnak Cezaevinde keyfi olarak mahpuslara hakaret eden ve kadın mahpusları taciz eden gardiyanlar hakkında idari ve hukuki bir işlem başlatılmış mıdır?
  2. Gardiyanların mahpusları tehdit ettiği ve taciz ettiği iddialarına ilişkin bir araştırmanız olmuş mudur? Ya da olacak mıdır?
  3. Gardiyanların mahpusların kantin ihtiyaçlarını karşılamaması genel bir karar mıdır? Yoksa keyfi uygulama mıdır? Keyfi uygulama ise ilgili kişiler hakkında bir hukuki işlem başlatılacak mıdır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milletvekili Toğrul'un "Seni başkan yaptırmayacağız" sözüne fezleke

SONRAKİ HABER

Akar'dan S-400 açıklaması: ABD’nin yaptırımlarına hazırlanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...