21 Nisan 2019 13:43

Bakan Akar’dan Kılıçdaroğlu'ya saldıranlara: Tepkinizi gösterdiniz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu’ya saldırı sonrası saldırganlara "Değerli arkadaşlarım" diye hitap etti, “mesajınızı verdiniz” dedi. 

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evin önüne gelerek, "Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarını verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz" diye konuştu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak akar2ın bu sözlerine tepki gösteririken, Milli Savunma Bakanlığı da akar'a sahip çıktı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk'taki asker cenazesinde uğradığı tekmeli ve yumruklu saldırının ardından mahallede bulunan bir eve getirildi. Saldırganlar buradaki evin etrafını da sardı, eve girmeye çağırdı, taşlarla Kılıçdaroğlu’nun aracının camlarını kırdı. 

Bu esnada bir kadının “Yakın evi yakın” diye bağırdığı da görüntülerde yer aldı. 

AKAR SALDIRGANLARA "DEĞERLİ ARKADAŞLARIM" DEDİ  

Cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırı sonrası getirildiği evin etrafındaki vatandaşlara seslendi. 

Akar, polis arabasının hoparlöründen evin çevresinde toplanan saldırganlara “arkadaşlarım” diye hitap etti, “Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz simdi sükunetle Yener'in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere” ifadelerini kullandı.

Akar’ın ifadeleri şöyle: 

"Çubuk, yiğit insanların olduğu, şanlı tarihi olan bir yer. Sizler gerçekten son derece bilgili, görgülü, yetişmiş insanlarsınız. Sizin şanlı bir tarihiniz var. Bugün burada bir evladımız şehit oldu. Onunla ilgili gerekli töreni yaptık, vazifemizi yaptık. Onun şehit olduğu yerde şu anda silahlı kuvvetlerimiz, onun silah arkadaşları o dağları, tepeleri oradaki teröristlere dar ediyorlar. Hiçbir şekilde Yener'in kanını yerde bırakmayacağız. Silahlı kuvvetler elinden gelen her şeyi yapıyor. Arkadaşlarım, Yener'in mekanı cennet olsun, Allah anasına, babasına, sizlere, silahlı kuvvetlere sabır versin. Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarını verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz şimdi sükunetle Yener'in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz. Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize güvenin, bize inanın hep beraber burayı boşaltıyoruz ve Yener'in evine gidiyoruz." 

ÖZTRAK’TAN BAKAN AKAR’A TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrasında yaptığı açıklamaya ilişkin “Milli Savunma Bakanına bir sorumuz var; Genel Başkanı linç etmek isteyen 'o evi yakın' diyen hainlere dönük 'mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir? Bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine ortak oldukları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidir. Biz ve milletimiz bu oyunu bozacak güçteyiz" diye konuştu.

“SOYLU VE ANKARA VALİSİ İSTİFA ETMELİDİR”

Öztrak ayrıca, “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Şu ana kadar daha 1 kişinin bile tutuklanmadığını haber alıyoruz. Oysa bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler dikkate alınarak istifa etmelidir, derhal istifa etmelidir" diye konuştu. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN KILIÇDAROĞLU VE AKAR AÇIKLAMASI

Milli sAvunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Sayın Milli Eğitim Bakanı ve diğer sivil-asker zevatla birlikte bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti göstermiştir. “Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi anne, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere sükunetle şehidimiz Yener’in evine gidiyoruz. Burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullanmasını müteakip Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve girmiş ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasına yardımcı olmuştur" açıklamasında bulundu. 

Açıklamanın tamamı şöyle: 

"Terörle mücadele harekatı sırasında şehit olan kahraman ve fedakar silah arkadaşımız Yener Kırıkcı’nın 21 Nisan 2019’da Çubuk ilçesindeki Akkuzulu Camii ve çevresinde cenaze namazı için toplanıldığında kolluk kuvvetlerinin ve bazı vatandaşlarımızın tüm çabalarına rağmen istenmeyen bazı olaylar meydana gelmiştir.

Olayların giderek tırmanış göstermesi üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evden çıkarılmasını sağlamak üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Sayın Milli Eğitim Bakanı ve diğer sivil-asker zevatla birlikte bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti göstermiştir.

Çeşitli sloganlar atan kalabalığın sakinleşmesi ve bölgeden ayrılması için çağrıda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, “Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi anne, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere sükunetle şehidimiz Yener’in evine gidiyoruz. Burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullanmasını müteakip Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve girmiş ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasına yardımcı olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

ÖNCEKİ HABER

Hapse girecek olan Gazeteci Güray Öz: Yatar çıkar yazmaya devam ederiz

SONRAKİ HABER

Şair İsmail Afacan: Şiirde amacım emek denizine varmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...