26 Mart 2019 06:46

Aydın Aydoğan, Erdoğan’ı AİHM’ye şikayet etti

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eylemlere katılanlara yönelik sözleri nedeniyle AİHM'ye şikayet etti.

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile ayağından yaralanan Aydın Aydoğan (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralanan ve şu anda yüzde kırk beş engelli olan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, direnişe katılanlara yönelik söylediği sözler nedeniyle mahkemeden sonuç alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) şikayet etti.

BirGün'den Deniz Yerlikaya'nın haberine göre ‘’Halkı sosyal, sınıf ve bölge üzerinden‘’ ayrıştırdığı iddiasıyla Erdoğan hakkında daha önce de suç duyurusunda bulunan Aydoğan başvurdu.

Aydoğan, suç duyurusu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan Altı yıldır geziyi terörle ilişkilendirmek istiyor. Ben de bu olaylar sırasında yaralandım. Şu anda yüzde kırk beş engelliyim. Buna rağmen sayın Erdoğan çıkıp on milyon kişinin katıldığı halk eylemine katılanlara hakaretlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı hakkında daha önce de suç duyurusunda bulunmuştum. Bunun üzerine beni gözaltına altılar. Gözaltına alınma sürecim normal bir süreç değildi.

İstanbul Emniyet Yardımcısı olduğu söylenen bir şahıs geldi. Bana ağza alınmayacak küfürler etti ve sen kimsin koskoca Cumhurbaşkanı’na suç duyurusunda bulunuyorsun dedi. İç hukuku tükettik, ülkede adalet yok, adalet sadece adliyelerin girişinde yazan bir şey. Olayı AİHM’ne taşadım. Adalet yerini bulsun istiyorum.‘’ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Hakan Kar: Şule Çet olayında cinsel ilişkiye zorlama var

SONRAKİ HABER

Atatürk Orman Çiftliğinde 250 bin metrekare alan yapılaşmaya açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...