27 Şubat 2019 11:09
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2019 16:43

ODTÜ'de etkinlik yasakları, atölye etkinlikleriyle protesto edildi

ODTÜ öğrenci toplulukları, etkinliklerinin engellenmesine karşı stant açarak, bilgi yarışması, stencil atölyesi gibi çeşitli etkinlikler düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ öğrenci toplulukları, etkinliklerinin engellenmesine ve Alakart'ın kapanış saatinin erkene çekilmesine karşı buluştu. Fizik bölümü önünde stant açan topluluklar, etkinlik yasaklarına karşı bilgi yarışması, stencil atölyesi gibi çeşitli etkinlikler düzenledi.

Münazara Topluluğu üyesi Umut Taş, ODTÜ'de toplulukların büyük bir çoğunluğunun özellikle bu sene daha da artan baskılarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Toplulukların bu baskılara karşı hep birlikte bir duruş sergileyebilmesinin önemli olduğunu belirten Taş, üniversite yönetiminin yönetme anlayışının tüm toplulukları etkilediğini ifade etti.

BASKILARA RAĞMEN MÜCADELE SÜRÜYOR

Aynı topluluğun üyesi Fikret Tamer ise üniversitenin sadece sınıf, bina ve derslerden ibaret görülmemesi gerektiğini dile getirdi. Diğer üniversitelerde sürekli baskı altında tutulan öğrenci faaliyetlerinin hala ODTÜ' de sürebiliyor oluşunun nedeninin öğrencilerin verdiği mücadele olduğunu vurgulayan Tamer, bu mücadelelerin devam edebilmesinin garantörü olarak ise toplulukları gördüğünü ifade etti.  

"TOPLULUKLARIN DAYANIŞMASI ÖNEMLİ"

Felsefe Topluğu'ndan Ahmet, “Bir süredir okul içindeki etkinliklerin engellenmesi, toplulukların baskı altında tutulması ve yeni bir öğrenci profilinin yaratılmaya çalışılmasına karşı bizim yine de etkinlik yapabileceğimizi, bu baskıların karşısında durabileceğimizi göstermek için buradayız” dedi.

Siyaset Bilimi Topluluğu üyeleri ise öğrencilerin okuldaki yaşam alanlarının artan baskılarla birlikte daralmaya başladığını belirterek, Medya Topluluğu'nun kapatılması, Erdoğan'ın okula gelişi sebebiyle topluluklara Kültür ve Kongre Merkezi'nin verilmemesi gibi baskılara karşı bir arada durmanın, bu etkinlikte bulunmanın ve toplulukların dayanışma göstermesinin son derece önemli olduğunu vurguladılar.

ALAKART'I BELGESEL İLE ERKEN KAPATTIRMADILAR

ODTÜ öğrencileri Alakart'ın kapanış saatinin 17.00’ye çekilmesine karşı bir araya geldi. Öğrenciler ODTÜ’nün kuruluşunu ve tarihini anlatan ‘Bozkırı Yeşertenler’ adlı belgeselin birinci bölümünü saat 18.00'da Alakart'ta birlikte izlediler. Belgesel gösteriminin ardından Mimarlık Topluluğu ODTÜ’nün mekansal özelliklerine dair bir sunum yaptı. ODTÜ’nün var olan kültürü ve bu kültürün nasıl yaşatılacağına dair öğrencilerin kafa yormasının önemli olduğunu vurgulayan Mimarlık Topluluğu üyeleri, ülkede ve kentlerde ortak kamusal alanların ortak tüketim ve ortak üretim alanı olduğunu söyledi. Üniversitelerdeki üretimin de toplumsal olmasının mekanla da bağlantılı olduğunu söyleyen topluluk üyeleri, okulun açılışı zamanlarında ODTÜ bileşenlerinin birlikte hareket ettiğini vurguladı. Topluluk üyeleri bugün gelinen süreç açısından ODTÜ kültürünün ve öğrencilerin bir arada olmasının engellenmek istendiğini ifade etti. Bilkent yolu ve KYK yurdu projesinin de bu baskının bir ayağı olduğunu vurgulayan topluluk üyeleri, kentlerdeki rant olgusuna vurgu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK-AR araştırması ortaya koydu: Sendika ve TİS hakkı kağıt üzerinde

SONRAKİ HABER

BETAM: 2019'da işsizlik yüzde 12.1 olacak, ekonomi yüzde 3.8 küçülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...