20 Şubat 2019 13:23

Süleyman Soylu, tacizci polisi savundu

"Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin "Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li proje kadın” üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz"

Ekran görüntüsü @suleymansoylu Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da gözaltına alınırken polis tarafından taciz edilen Merve Demirel için "proje kadın" ifadelerini kullandı ve tacizci polisi savundu. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Soylu, "Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra “kargatulumba” gözaltına alınırsınız. Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin “Babası FETÖ'den ihraç,kardeşi DHKP-C'li proje kadın” üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Soylu ayrıca bu paylaşımı Twitter hesabına sabitledi.

NE OLMUŞTU?

TAYAD'ın 16 Şubat'ta Ankara Sakarya Caddesi'nde yaptığı eyleme katılan Merve Demirel, polis tarafından gözaltına alındığı sırada polisin tacizine maruz kalmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlamasını istemiyle, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle konuya dair soru önergesi vermişti. Tacize uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel ve Ankara Barosu da suç duyurusunda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadro alamayan taşeron işçi Sevda Soysal’ın örgütlenmesine de izin yok

SONRAKİ HABER

21 Şubat Dünya Anadili Günü: Anadilinde eğitim neden önemli?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...