14 Şubat 2019 06:56
Son Güncellenme Tarihi: 14 Şubat 2019 13:35

Kartal'da çöken bina ile ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği çöken apartmanla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin soruşturmada 2 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe "asıl sorumlular kaçak kata izin verenlerdir" açıklaması yaptı. 

Kartal'da 7 katlı ve 14 daireli bir binanın çökmesi ve 21 kişinin yaşamını yitirerek 14 kişinin de yaralanması ile ilgili yürütülen soruşturmada çöken Yeşilyurt apartmanının projesini oluşturan S.Ç, inşaatın teknik uygulama sorumlusu U.M, yapı ruhsat sürveyanı (İnşaatın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen kişi) A.K. ve Proje ve İnşaat Mühendisi O.M'nin "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 kişi, emniyet sorgularının ardından polis eşliğinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı, 2 kişi adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı. 

GÖKÇE: ASIL SORUMLULAR KAÇAK KATA İZİN VERENLERDİR

Gelişmeyi Evrensel’e değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe, ortada temel bir problem olduğunu belirterek “Burada var olan 5 kat ruhsatlı binanın üstüne 3 kat kaçak daire inşa edilmiş.  Konu buna uygun ele alınıp, incelenmeli. O kaçak çıkılan 3 kat bu binanın üstüne yapılmasaydı muhtemelen bu bina çökmeyecek ve 21 insan da hayatını kaybetmeyecekti” dedi.  Bu binanın çökmesinde asıl neden olan 3 kat kaçak çıkılmasına müsaade edenlerin üstüne gidilmesi gerektiğini belirten Gökçe “Öncelikli konu budur. Diğeri hikayedir. Sorunu 3-4 tane teknik elemanın üstüne çekmektir. Eğer o teknik elemanlar kaçak çıkılan 3 kata onay vermişse elbette cezalandırılsın. Ama burada böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bunların sorumluluğu olsa bile bu garibanların sorumluluğu en alt düzeydedir. Asıl problemin büyüklüğünü gözden uzak tutmasınlar. 3 kat kaçak yapıya kim göz yummuş, izin vermişse asıl sorumlu odur” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisin kolunu ısırdığı gerekçesiyle HDP'li Aydeniz'e soruşturma

SONRAKİ HABER

Cıva zehirlenmesi sonrası okul tatil edildi: 35 öğrenci tedavi altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...