10 Şubat 2019 11:45

Antalya’da Evrensel ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi

Antalya'da "Karanlıktan aydınlığa giden yolda birlik, mücadele ve dayanışma" sloganıyla Evrensel ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel okurları, Antalya'daki Nobel Cafe’de "Susmadık susmayacağız. Karanlıktan aydınlığa giden yolda birlik, mücadele ve dayanışma’’ sloganıyla dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Etkinliğe EMEP, ÖDP, Halkevleri, HDP, CHP Muratpaşa İlçe Örgütü, Amasyalılar Derneği, Eğitim Sen, BES, SES, Tüm Bel-Sen ve Ant-Gör'den temsilciler, DİSK/Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Konyaaltı Cem Evi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, DSP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Buket Yılmaz Dağlı, ÇGD’den Seyhan Kutman, BirGün adına Mete Han Akbulut ve çok sayıda konuk katıldı.

"GAZETEMİZ BASKILARA RAĞMEN DAYANIŞMA İLE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR"

Evrensel adına bir konuşma yapan Mahir Doğan "Evrensel gazetesi 1980 askeri darbesi sonrasında bahar eylemleri ile artan işçi ve emekçi hareketinin taleplerini mücadele ve deneyimlerini daha geniş bir halk kitlesine ulaştırma, işçi sınıfını günlük bir gazeteye kavuşturma düşüncesi ile 1995 yılında yayın hayatına başladı. Birçok kez iktidarlar tarafından yayın hayatının kesintiye uğratılması ve gazeteye uygulanan yüksek para cezalarına rağmen bugün gazetemiz, işçi sınıfı başta olmak üzere, tüm emekçilerin, kadınların, gençlerin ve ötekilerin sesi olmayı sürdürmeye devam ediyor. İktidar partilerinin uyguladığı tüm baskılara karşı gazetemiz, üzerine düşen doğru gazetecilik görevini siz dostları ve okuyucularının vermiş olduğu dayanışma ile sürdürmeye devam ediyor’’ dedi.

"GAZETEMİZ AĞIR PARA CEZALARI İLE KARŞI KARŞIYA"

Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz de ‘’Evrensel gazetesi ve iktidara muhalif basın susturulmak istenmektedir. Darbe teşebbüsü sonrasında çıkarılan OHAL KHK'leriyle iktidar bir torbanın içine atarak Hayatın Sesi TV ve birçok yayınevi ile yayın organını kapattı. Gazetemizin üzerinde öyle bir baskı kuruldu ki, açılan davalar sonucunda çok ağır para cezaları kesiliyor. Yüzlerce gazeteci, akademisyen, bilim insanı ya tutuklu, ya da ceza almış durumdalar. Bizler gerek artan kağıt fiyatları, gerekse gazetemize kesilen para cezalarını, okurlarımız ve gazetemizin dostları tarafından gazetemizi sahiplenmesiyle aşmaya çalışıyoruz’’ dedi.

EVRENSEL'LE DAYANIŞMA ÇAĞRILARI YAPILDI

Etkinliğe katılan 10 Ekim Derneği Yöneticisi Erdoğan Tedik, Dev Turizm iş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, ÇGD Yöneticisi Seyhan Kutman, DSP'den Buket Yılmaz Dağlı da birer konuşma yaparak Evrensel'e sahip çıkmaya ve dayanışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Kahvaltıdan sonra Ercüment Akdeniz, Kor Kitap tarafından basılan 'En Güzel Şarkı' kitabını imzaladı. Akdeniz ayrıca göçmen işçiler için hazırladığı sinevizyon gösterimi ile göçmen çocuk işçileri anlattığı bir sunum yaptı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afrika Birliği Zirvesi: Mısır, kıtanın liderliğine oynuyor

SONRAKİ HABER

KAMBETON’dan atılan işçiler: Geleceğe bakınca gördüğümüz şey işsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...