06 Şubat 2019 10:48

Bayraklı'daki şehir hastanesi inşaatında polis, işçilere saldırdı

Bayraklı'daki şehir hastanesinde iş bırakan işçilerle şirket yöneticileri arasında yaşanan tartışma üzerine polis işçilere saldırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Bayraklı’daki entegre sağlık kampüsünün inşaatında çalışan işçilerin maaş problemini çözmeyen patron çözümü şantiyeye polis çağırmakta buldu. Hastanenin yapım ihalesini alan ve üst işveren konumunda olan Gama-Türkerler Ortaklığının yöneticilerinin çağrısıyla çok sayıda polis aracı ve çevik kuvvet ekibi şantiyede konuşlandı.

Bir grup işçiye polis eşliğinde açıklamada bulunan şantiyenin proje müdürü, konudan bihaber olduğunu öne sürerek, alt taşeron Kulak-Mev Ortaklığının yöneticilerini suçladı. Müdür, işçilerden süre talep ederek çalışmaya başlamalarını istedi. İşçilerse dayanma sınırlarının aşıldığını ve ailelerine para göndermedikleri sürece çalışmaya başlamayacaklarını dile getirdi.

TEHDİTKAR SÖZLER GERGİNLİĞE SEBEP OLDU

Proje müdürünün işçilere yönelik tehditkar sözleri üzerine işçilerle yöneticiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Araya giren çevik kuvvet polisleri bazı işçileri gözaltına aldı. İşçiler, arkadaşlarının bırakılmaması durumunda İzmir Çevre Yolu'nu trafiğe kapatacaklarını söyledi. Bunun üzerine polis işçileri serbest bıraktı. İşçiler yatakhanelerine döndü.

1 ŞUBAT'TA 400'E YAKIN İŞÇİ İŞ BIRAKTI

Alt taşeron Kulak-Mev Ortaklığının işçilerin maaşlarını 2-3 aydır ödememesi üzerine 380 civarında işçi 1 Şubat itibariyle çalışmayı durdurmuştu. İş durdurmanın basına yansıması üzerine Gama Türkerler yöneticileri ile Kulak-Mev yöneticileri görüşse de bir gelişme yaşanmadı. İşçilerin bekleyişi sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

75 yaşındaki Pulat'ı darbeden polis hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Fikirtepe Platformu’ndan Bakanlığa “yasal düzenleme” çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...