02 Şubat 2019 15:54

Tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları adalet için yürüdü

Çorlu’daki tren kazasında yakınlarını kaybedenler, kazada yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin bulunduğu tişörtler giyerek yürüyüş yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında yaşamını yitiren ve yaralananların yakınları yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı Omurtak Caddesi'ndeki belediye hizmet binası önünde toplananlar, kazada yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin bulunduğu tişörtleri giydi, fotoğraflarını taşıdı. Grup, “Adalet istiyoruz” şeklinde slogan atarak cadde boyunca yürüdü.

Kazada kızını, kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, grup adına basın açıklamasını okudu.

Kazayı unutamadıklarını ve çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Bilgin, “8 Temmuz günü o büyük ve acı kazada hepimiz canlarımızı kaybettik. Ben kızımı, kardeşimi, yeğenimi kaybettim. Hala kendimize gelemiyoruz. Devam eden yargı sürecinde iddianame hazırlanıyor. Kaza ile ilgili 360 kişinin ifadeleri alındı ve bunlar göz önünde bulundurularak iddianame hazırlanacak. Bu kazada ihmal değil, ihmaller zinciri vardı. Hayat bu kadar ucuz olmamalıydı. İhmaller zincirine imza atanlara soruyorum; Siz hiç evladınızı gömdünüz mü?​” diye konuştu.

Açıklamanın ardından hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı. (Tekirdağ/AA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir İSİG Meclisi Girişimi toplandı

SONRAKİ HABER

Maduro: Bu yıl Kurucu Meclis için parlamento seçimleri yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...