31 Ocak 2019 10:59

Avrupa Parlamentosu Venezuela'da Guaido'yu geçici başkan olarak tanıdı

Avrupa Parlamentosu, Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden muhalif lider Juan Guaido'yu tanıma kararı aldı.

Fotoğraf: JLogan/Wikimedia Commons

Paylaş

Avrupa Parlamentosu (AP), Venezuela'da kendini geçici başkan ilan eden Juan Guaido'yu tanıma kararı aldı.

Avrupa Parlamentosu'nun Brüksel'deki "Venezuela'da durum" başlıklı oturumunda dün Latin Amerika ülkesindeki gelişmeleri görüşen üyeler, bugün karar tasarısını oyladı. Oylama sonucunda, "Guaido'yu Venezuela Anayasası'nın 233'üncü maddesi doğrultusunda geçici devlet başkanı olarak tanıyan" tasarı 104'e karşı 439 oyla kabul edildi.

Tasarıda, "Ülkedeki mevcut yönetim insan hakları ihlallerine bir an önce son vermeli" denildi.

Venezuela'da 23 Ocak günü muhalif lider Juan Guaido, kendisini ülkenin geçici başkanı ilan etmiş, ABD de hemen desteğini bildirmişti. Trump, Guaido’yu ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını açıklamıştı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD hükümetiyle tüm diplomatik ve siyasi ilişkileri kesme kararı almıştı.

Guaido ABD'nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından da tanınmıştı.
 Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine destek verdiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP seçim manifestosu: 25 yılda 'yeni bir düzen'den 'düzenin bekası'na

SONRAKİ HABER

Muğla'da kadın cinayeti: 20 yaşındaki kadını öldürüp intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...