25 Ocak 2019 14:08
Son Güncellenme Tarihi: 01 Nisan 2019 06:59

Çankırı | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

Çankırı’da 31 Mart 2019 yerel seçim sonucu ve partilerin oy oranları, eski seçimlerin sonuçları...

Çankırı | Fotoğraf: XperfectTR/Wikimedia Commons

Paylaş

Çankırı Belediye Başkanlığına MHP adayı İsmail Hakkı Esen seçildi. 19 bin 656 oy alan MHP’li İsmail Hakkı Esen sandıktan ilk sırada çıkarken; onu 15 bin 998 oy ile AKP’li Hüseyin Boz, 3 bin 544 oy ile Raif Oktay, bin 961 oy ile CHP’li Mustafa İbişoğlu takip etti. İlçe belediyelerinde de AKP’den MHP’ye geçişler oldu.

Çankırı'da 2014 yılındaki seçimlerde AK Parti'nin adayı İrfan Dinç yüzde 54,30 oy oranıyla 23 bin 505 oy almış, MHP'nin adayı Hakkı Yalçın ise yüzde 41,68 oy oranıyla 18 bin 42 oyda kalmıştı.

İrfan Dinç, geçen yıl milletvekili adaylığı için istifa etmiş, yerine AK Parti tarafından aday gösterilen Hüseyin Boz getirilmişti.

Çankırı Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Esen'in Belediye Başkanı seçilmesini kutladı. Esen, buradaki konuşmasında, 1 Aralık'ta yola inanarak çıktıklarını söyledi:
“Aslında Çankırı kazandı. Şu anda üzülen arkadaşlarımız olacak, onlara da saygı duymamız lazım. Birbirimizi kırmadan, üzmeden çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Bütün siyasi partiler, seçmen, hakikaten huzurlu bir seçim geçirdik. Diğer siyasi partideki yöneticilerimizi, adaylarımızı, teşkilatları tebrik ediyorum. Çankırı'ya yakışır bir seçim oldu. Ülkücü hareketin değil, milliyetçi hareketin değil, tüm Çankırı'nın adayı olarak çıkmıştık bu yola. Eğer adaletli, düzgün, hakkaniyetli bir yönetim gösteremezsek gök girsin, kızıl çıksın.”

SEÇİME NASIL GİDİLDİ?

31 Mart yerel seçimleri için şu ana kadar Çankırı’da 4 aday açıklandı. Milliyetçi-muhafazakar eğilimin baskın olduğu Çankırı’da 24 Haziran genel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 79’a ulaşıyordu. Buna karşı Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy oranı ise yüzde 76,34’te kalmıştı. Buna karşı Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin kentte aldığı toplamı oy oranı ise tek başına MHP’ninkine eşit.

20107’de gerçekleştirilen referandumda ise yüzde 73,34 oranında evet çıkarken; Hayır’ın oranı yüzde 26,65’te kalmıştı.

ÇANKIRI’DA SEÇİME HANGİ PARTİLER, HANGİ ADAYLARLA GİRİYOR?

AKP: Hüseyin Boz

MHP: İsmail Hakkı Esen

CHP: Mustafa İbişoğlu

İYİ Parti: Raif Oktay

TKP: Necati Ege Keklik

ÇANKIRI’DA ÖNCEKİ SEÇİMLERDE NELER OLMUŞTU?

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONUÇLARI

2017 BAŞKANLIK REFERANDUMU SONUÇLARI

2014 YEREL SEÇİMLERİ SONUÇLARI

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki TOKİ işçileri kazandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır HDP adayı Mızraklı: Ders çıkarmanın erdemi ile yürüyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...