18 Ocak 2019 10:00

Muharrem İnce: Yerel seçimi beka sorunu olarak görmek yanlış

Muharrem İnce, “Sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zekâ sorunudur. Bu yaklaşımdan uzak durmamız lazım” dedi.

Muharrem İnce, CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın (sağda) makamında basın açıklaması yaptı

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimindeki adayı olan Muharrem İnce, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a destek vermek için kente geldi.

Muharrem İnce, Zeydan Karalar’a makamında yaptığı basın toplantısında başarılar diledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, faiz, enflasyon ve dövizdeki artışa dikkat çekerek hükümeti eleştirdi. Devletten yıllardır yardım alarak geçinen vatandaşlara seslenen İnce, yardım yerine iş talep etmeleri gerektiğini söyledi.

Kentteki hafif raylı sistemin kredi borcunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilememiş olmasını değerlendiren İnce, “Adana’yı, Mersin’i, Bursa’yı, Ankara’yı, İstanbul’u alırsak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi de erkene alınır. O zaman hem Zeydan Başkan Adana’ya Büyükşehir Belediye Başkanı olur hem ben Cumhurbaşkanı olurum, beraber çözeriz onu, daha kolay olur” ifadelerini kullandı.

İnce, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin 'beka sorunu' olarak görülmesini eleştirerek, “Eğer belediye başkanlığı seçimlerini beka sorunu olarak gören varsa buna inanan varsa işte gerçek beka sorunu odur. O memleket için beka sorunu olur o. Sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zekâ sorunudur. Bu yaklaşımdan uzak durmamız lazım” diye konuştu. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhur İttifakı'nın Çeşme adayı Sema Aydın çekildi

SONRAKİ HABER

Öğrenciden valiye güldüren yanıt: 15 gün yatacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...